Devolo GigaGate getest

Door: Test Panel | 26 april 2017 14:40

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Devolo GigaGate getest: week 2
  3. Devolo GigaGate getest: week 3

Eindelijk mooi beeld

Om de werking verder te testen sluit ik mijn NAS, Multimedia versterker, Chromecast (bedraad) en TV aan de Devolo. Mijn Laptop via 2,4 GHz, Android Yoga Book en Samsung S7 via 5 GHz, het loopt als een zonnetje. Nu kan ik gelijk eens alle software updaten! Ik navigeer naar de NAS, zoek een film uit, rechter muisknop ‘afspelen’ via (he, daar staat nu mijn) TV. Eindelijk een mooi beeld en geluid via tv en versterker. Geen draden over de vloer. Geen blokjes en kleurloze gezichten.

En boven dan?

Boven heb ik bij het bed nog een Android 20” Tablet. Ik zoek de Devolo via wifi op en maak verbinding. Natuurlijk eerst weer even updaten, dat gaat nu als een speer. IP scanner erop en daar is mijn NAS weer. Dit lukte eerst zelfs onbedraad niet. Wel lekker zo’n groot tablet, echter te groot voor op schoot.

Films & muziek

Om te kijken of alles stabiel draait, laat ik het even zo. Wij kijken tv via Chromecast, KPN Play, Ziggo (sport), uitzending gemist enz. Het ene rechtstreeks via de tv en het andere via tablet gestreamd. Dan moeten de verbindingen wel goed zijn want de 5 en de 2,4 wifi band worden nu gelijktijdig gebruikt. Het gaat prima zo, de opgespaarde films en muziek kunnen nu prima bekeken en beluisterd worden.
Max Verstappen ziet een gat, duikt naar rechts en...het beeld gaat op zwart!

Thuis werken en de F1

Er komt een Laptop bij op de 5 GHz band. Er moet nog wat thuis gewerkt worden, dit gaat via de zwaar beveiligde server van het werk. Dit doen we altijd met een draadje anders komen we er niet in. Via de Devolo gaat het nu op wifi goed.
Het is tijd voor de F1, ieder zijn hobby dus mijn vrouw werkt door terwijl ik vol vertrouwen de App opstart. Thuis draait alles goed, de motoren ronken ook al. Het eerste rondje voor de start, iedereen in de startrij. Max staat in de vijfde positie. De lampen gaan uit, alles rijdt en mijn vrouw rekent op haar laptop ondertussen door. Max ziet een gat, duikt naar rechts en…het beeld gaat op zwart! De Chromecast is zijn verbinding kwijt en gaat helemaal opnieuw starten. De spanning stijgt ten top! Mijn vrouw rekent rustig haar programma's door. Komt met een koud biertje. Er is weer verbinding, ze zijn vijf ronden verder. Weer vliegen er een paar van de baan en mijn verbinding gaat eraan. Wat is dat nou?
De Devolo haal ik er tussen uit en ik zet alles gauw weer op een draad. Ik heb de race nu zonder haperingen uit kunnen zien. Zou de Devolo overbelast kunnen zijn ?

Oplossing Devolo

Devolo heeft gekeken naar wat mogelijk het probleem kan zijn geweest. Ze adviseren Frits om de laatste versie firmware 1.0.5. met de devolo Cockpit Software te installeren op een PC.

Daarnaast is het niet mogelijk om een connectie te maken met 5GHz. Deze band is gereserveerd voor de communicatie tussen de Base en Satellite. Waarschijnlijk had Frits verbinding met een andere WiFi en kreeg hij daardoor problemen. Volgende week kun je lezen of deze oplossing het probleem heeft opgelost.

Nieuwsgierig naar de andere reviews? Je leest ze hier.

0 Reactie(s) op: Devolo GigaGate getest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.