Devolo GigaGate getest

Door: Test Panel | 26 april 2017 14:40

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Devolo GigaGate getest: week 2
  3. Devolo GigaGate getest: week 3

Wat een bereik

Ik heb de Devolo nu op de eerste verdieping laten staan. Door het hele huis heen heb ik een goede wifi ontvangst. Dit was voorheen wel anders. Het is echt een sterke uitbreiding van je wifi-signaal. Via de Devolo Cockpit kun je je eigen wifi 'klonen' zodat de smid en wachtwoord overgenomen worden en vaste gebruikers dus niet steeds hoeven in te loggen.

Problemen opgelost

Ik heb de drop-outs van Ziggo en Chromecast niet meer kunnen reproduceren. Er is dus helemaal geen storing meer geweest en een zwart beeld is niet meer voorgekomen. Op advies van devolo heb ik de laatste versie firmware 1.0.5. met de devolo Cockpit Software geinstalleerd op een PC. Daarna draaide de GigaGate stabiel.

Big screen

Het enige wat lastig is: de ene keer staat hij hier (boven) dan weer daar (beneden). Als ik een film in al zijn glorie via mijn Nas en Home Cinema wil kijken, dan gaat dat nu toch beter als beiden aan de devolo Satelliet hangen. In ons geval is er dan gelukkig ook niemand op de tweede verdieping.

Een blijvertje

Zoals ik al liet weten is het een blijvertje. Er zal wel een update komen voor de 5ghz band, neem ik aan. Als de internet providers dan toch verstek laten gaan, kun je beter hierin investeren. We hebben zo links en rechts al het een en ander aan repeaters in huis gehad. Devolo blijkt dan altijd een duurzame investering. Al met al werkt het prima!

Conclusie

Met de GigaGate haal je een kwalitatief goed product in huis dat het draadloos signaal versterkt. Het is daardoor een verlengstuk van je internetbereik thuis is. Je hebt geen losse draad meer over de vloer of hoeft geen draad naar een andere verdieping te leggen. De piano zwarte behuizing is ook een aanwinst in de kamer. Door de Devolo Cockpit te instaleren heb je een perfect overzicht van het systeem. De handleiding is duidelijk geschreven waardoor je de instructies makkelijk op kunt volgen. De devolo GigaGate vind ik zeker de moeite waard om aan te schaffen!

0 Reactie(s) op: Devolo GigaGate getest

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.