Devolo Gigagate getest: week 1

Door: Test Panel | 26 april 2017 14:07

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Devolo GigaGate getest: week 2
  3. Devolo GigaGate getest: week 3

Helaas is de kans groot dat je router niet overal in huis een snel wifi-netwerk verzorgt. Toch heb je dat voor bijvoorbeeld het streamen van 4k-video’s of hi-res audio wel nodig. Met de devolo GigaGate hoopt Paul een snelle internetverbinding te realiseren.

Prioriteitenlijstje

Leuk, eindelijk een mogelijkheid om van die internetkabel af te komen die van mijn hal vanuit de meterkast door de hele kamer ligt om de Ziggo router te verbinden met mijn Samsung smart TV, PlayStation 4 en spel computer. De kabel ligt weliswaar langs de plinten vastgelegd met klemmetjes maar toch schiet de draad regelmatig bij de dorpels los. Meerdere malen had ik al overwogen deze netwerkkabel door de kruipruimte te trekken maar dat plan heeft 4 jaar lang niet de eerste plaats van mijn prioriteitenlijstje kunnen bereiken. Nu denk ik: "gelukkig maar". De devolo GigaGate die ik nu in mijn bezit heb, maakt die lelijke witte kabel hopelijk volledig overbodig.

De installatie

Deze week heb ik de de GigaGate ontvangen. In een handig gevouwen doosje, liggen basis station en satelliet ieder individueel verpakt boven op twee laders en twee netwerkkabels. Boven op het geheel een installatie handleiding. In eerste instantie leek deze mij zeer summier. De eerste helft van het boekje bevat alleen wat plaatjes zonder vrijwel enige tekst alleen wat icoontjes. In 7 talen, waaronder ook Nederlands, worden de functies van de led lampjes aangegeven. Het laatste deel van het boekje is een korte instructie over de garantie en de contact punten voor technische ondersteuning. Toch bleek, toen ik de instructies op de plaatjes ging volgen, dat dit ruim voldoende was om alles te installeren en goed te laten functioneren. Wat niet duidelijk vermeld staat in de instructie zijn de vernuftig ingeschoven pootjes waarop je zowel de basis als de satelliet rechtop geplaatst kunnen worden. De pootjes zijn zo mooi weggewerkt in de fraai vormgegeven kastjes dat één plaatje extra voorkomt dat je deze steuntjes voor verticale plaatsing niet gaat missen.

De juiste instellingen

Na aansluiten van het devolo basis station aan de Ziggo router zag alles er goed uit. Alleen internet via de satelliet kreeg ik maar niet werkend. Dit had niets met de devolo te maken maar met de wijzigingen die ik zelf een aantal jaar geleden aan de instellingen van de Ziggo router had aangebracht. Het heeft enige tijd geduurd voordat ik mij realiseerde dat ik destijds er voor had gezorgd dat er geen andere apparatuur aan de router kon worden aangesloten. Toen ik dit bedacht was de verbinding met het internet via de devolo GigaGate snel gelegd. Klaar om nu uitgebreid te gaan testen.

Instellingen uit het verleden geven soms problemen in de toekomst.

Nieuwsgierig naar de andere reviews? Je lees ze hier.

0 Reactie(s) op: Devolo Gigagate getest: week 1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.