Devolo Gigagate getest: week 1

Door: Test Panel | 26 april 2017 14:07

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Devolo GigaGate getest: week 2
  3. Devolo GigaGate getest: week 3

Conclusie

Mijn huisgenoten zullen blij zijn dat ik na deze weken testen de proefopstelling die ik had gemaakt weer kan opruimen. We zijn het er allemaal over eens dat na deze testperiode de Devolo GigaGate ons goed is bevallen. Doordat het streamen met de standaard router in het verleden teveel haperingen opleverde, had ik een netwerkkabel naar de hoek van de kamer gelegd waar de TV, PlayStation en computer staan. Zoals al eerder beschreven leidt die kabel zo nu en dan een eigen leven en kruipt met name bij de dorpels steeds een stukje verder de kamer in.

Omdat ik toch enige scepsis had over de kwaliteiten van de GigaGate had ik de netwerkkabel nog maar even laten liggen. Maar deze kabel mag nu definitief echt weg. Of er nu online gespeeld wordt of films worden gestreamd op hoge kwaliteit, door het gebruik van de GigaGate gaat dit perfect. Beeld en geluid zijn zeer goed zonder enige hapering of verlies aan kwaliteit. Je merkt dus eigenlijk niet dat je draadloos werkt. Het is alsof de apparatuur rechtstreeks aan het netwerk verbonden zit. Het bijkomend voordeel van de GigaGate is dat we de opstelling in de kamer zonder enig probleem eens kunnen veranderen.

Verbeteringen

Puntje van kritiek wat ik heb op het Devolo systeem is de handleiding. Rechtstreeks aansluiten van de apparatuur aan de GigaSet was een fluitje van een cent. Toch liep ik bij het draadloos verbinden wel hier en daar tegen de beperkingen van de handleiding aan. De handleiding vond ik niet volledig en bood mij niet de informatie die ik zocht toen tijdens het testen. Zo staat er niets beschreven over het basisstation die net als de Satelliet aan de onderzijde een WiFi toegangscode heeft staan. Toch is het mij niet gelukt om met behulp van de code een van de toestellen aan te sluiten op het basisstation. Het draadloos aansluiten van de smartphones die we in huis hebben op de Satelliet verliep met de WiFi code perfect maar via de WPS knop zo als het plaatje in de handleiding aangeeft is mij niet gelukt. Ik ben ook nog heel nieuwsgierig naar de wering van de knop waarbij in de handleiding staat Verbinding Basis/Satelliet.

Al met al ben ik zeer tevreden en enthousiast over de Devolo GigaGate het enige puntje voor verbetering is voor mij de bijgeleverde instructie.

Nieuwsgierig naar de andere reviews? Je leest ze hier.

0 Reactie(s) op: Devolo Gigagate getest: week 1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.