devolo Multiroom Wifi Kit 550+

Door: partner-redactie | 28 mei 2018 13:23

Partnerbijdrage

In 10 minuten overal wifi. Wifi wordt steeds belangrijker, maar een volledig dekkend draadloos netwerk is vaak een probleem. De routers van internetproviders zijn simpelweg niet in staat om het hele huis van een signaal te voorzien. Met de devolo Multiroom WiFi Kit 550+ heb je in tien minuten toch in heel je huis een uitstekend draadloos netwerk.

partner

Wifi-problemen zijn alleen maar op te lossen door je huis te voorzien van meerdere wifi-accesspoints. Normaal gesproken moet je daar kabels voor trekken, maar dat is niet altijd mogelijk. Je huis is echter al van een onzichtbaar bekabeld netwerk voorzien: de elektriciteitsdraden. Devolo gebruikt die draden om het netwerk- en internetsignaal door te geven. Het geheim is zogenoemde powerline-technologie die de netwerksignalen geschikt maken voor doorgave via het stroomnetwerk. Met een powerline-adapter worden deze signalen weer omgezet naar een normaal netwerksignaal en wifi.

Door de combinatie van elektriciteitsnetwerk en adapters heb je overal in huis wifi.

Multiroom wifi

De Multiroom WiFi Kit 550+ bestaat uit drie adapters: een die in de buurt van de router wordt geplaatst en twee wifi-adapters die elders in huis in het stopcontact kunnen worden geprikt. De set gebruikt devolo’s range+ voor een snelheid van maar liefst 500 Mbit/s. De twee wifi-adapters zijn voorzien van een snel wifi-accesspoint met een maximale snelheid van 300 Mbit/s, snel genoeg voor de meeste internetverbindingen. Samen vormen de adapters één dekkend draadloos netwerk. Dit wordt ook wel multiroom wifi of wifi mesh genoemd.

Eenvoudige installatie

De installatie van de set is erg eenvoudig. Je begint met de normale powerline-adapter die je herkent doordat er geen knopjes op de voorkant zitten en twee netwerkaansluitingen aan de onderkant. Deze adapter steek je in de buurt van je (modem-)router in het stopcontact en verbind je met het meegeleverde netwerkkabeltje aan je (modem-)router. Hiermee zet je het netwerk- en internetsignaal op je elektriciteitsdraden. Handig is dat je dankzij het ingebouwde stopcontact geen aansluitpunt kwijtraakt.

De normale powerline-adapter sluit je aan op je (modem-)router.

Vervolgens pak je de wifi-adapter uit de verpakking en schrijf je de wifi key die je op de achterkant ziet op. Steek de adapter vervolgens in het stopcontact op een plek waar je geen draadloze dekking hebt. Wacht heel even en druk vervolgens op de knop met het huisje. Loop binnen twee minuten naar de adapter die je op je (modem-)router hebt aangesloten en druk op het knopje op de zijkant. De adapters wisselen nu een sleutel uit om het powerline-verkeer te beveiligen. Haal nu de tweede wifi-adapter uit de verpakking en steek die op een andere plek in huis in het stopcontact. Druk vervolgens op de knop met het huisje en op de knop met het huisje op de andere wifi-adapter. De adapters worden nu gekoppeld en vormen één draadloos netwerk. Maak verbinding met het draadloze netwerk devolo-xxx en gebruik als wachtwoord de sleutel die je eerder opgeschreven. Je hebt nu overal dekking.

Beveilig en koppel de adapters met de knopjes.

Configureren met de app

Het draadloze netwerk werkt nu, maar heeft een andere naam dan je normale netwerk. Via de my devolo App voor iOS of Android of browser op je pc kun je de instellingen van het draadloze netwerk aanpassen en kun je een eigen netwerknaam instellen. Het is handig om dezelfde instellingen te kiezen als je bestaande netwerk. Je hebt nu in heel je huis hetzelfde draadloze netwerk en je apparaten maken dankzij WiFi Move Technology automatisch verbinding met het beste signaal. De Multiroom WiFi Kit 550+ kost 199,90 euro en is bij diverse verkooppunten verkrijgbaar.

Met de app kun je het draadloze netwerk naar wens instellen.

Extra adapters

In de Multiroom WiFi Kit 550+ omvat twee wifi-adapters. Is dat niet genoeg of verhuis je naar een groter huis? Dan kun je extra wifi-adapters kopen om het draadloze netwerk uit te breiden.