devolo-powerline: test mee!

Door: Partner Redactie | 25 juli 2016 10:10

Partnerbijdrage

Het is vrij duidelijk: wifi in Nederland is vol. Er zijn inmiddels zo veel draadloze 2,4 GHz-netwerken dat er geen lege kanalen meer zijn en je van geluk mag spreken als je nog een fatsoenlijke draadloze-internetsnelheid haalt. Het is tijd voor een andere aanpak, een die devolo klaar heeft staan.

Stopcontact!

Wifi op 5 GHz is voor velen helaas ook niet de perfecte oplossing. Vaak laat het bereik door muren in huis te wensen over, wat resulteert in een minder goede snelheid. devolo heeft echter een oplossing voor al je wifi-zorgen, door middel van internet over het stopcontact. Vroeger was deze techniek misschien traag, werkte het alleen met Windows en had je al snel last van storingen, maar dat is allang allemaal verleden tijd. Tegenwoordig is het mogelijk om over je stopcontact snelheden van bijna 300 Mbit/sec te halen, meer dan genoeg om Stranger Things in 4K op Netflix te kijken. Geen gedoe met het opzetten van een wifi-repeater en hopen dat je bereik hebt, noch moeite doen om kabels door het hele huis trekken. Met devolo is het mogelijk een wifi-hotspot op te zetten. Die zet je dan zo dicht mogelijk bij je favoriete apparaten voor een optimale snelheid.

Verrassing... je wifi is traag!

devolo dLAN 1200+

Heb jij ook problemen met je wifi? De devolo dLAN 1200+ is nu te testen! Deze starterskit bevat twee adapters, die in de praktijk snelheden tussen de 200 en 300 Mbit/s halen, aanzienlijk sneller dan de vorige generatie. De kit werkt als volgt: beneden bij je router plug je de ene adapter in en vervolgens verbind je de router en adapter met een ethernetkabel. Daarna plug je de andere adapter in. Dat doe je in de andere kamer waar je graag extra wifi-bereik of extra internetaansluitingen wilt. De andere adapter heeft twee internetaansluitingen, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je internet. Echter, ook wifi is geen probleem. In die tweede adapter kun je eenvoudig een hotspot opzetten, die zowel 2,4 als 5 GHz ondersteunt en zelfs werkt met de nieuwe AC-techniek. 5 GHz-wifi is vooral in kleine ruimtes zeer fijn. Bovendien heeft deze devolo een lage latency, wat ‘m ideaal voor games maakt. Om het geheel te configureren en op te zetten, zijn er apps beschikbaar voor Android, iOS, Windows, macOS en Linux.

Een schematisch overzicht van hoe Devolo precies werkt.

Drie signalen

Zijn er dan helemaal geen minpunten? Jawel, let even op het volgende. Deze nieuwe devolo-adapter haalt een slimme truc uit om zijn hoge snelheid te halen. Het verstuurt namelijk tegelijk signalen over de fasedraad, nuldraad en aarddraad van het stopcontact. Als je in een oud huis woont, mist nogal eens de aarddraad en dan haal je niet de optimale snelheid. Controleer dat dus eerst even voordat je deze adapters aanschaft of wilt testen, want je bent toch al gauw 190 euro kwijt voor een starterskit. Overigens kun je maar liefst acht adapters in een huis aansluiten, meer dan genoeg voor goed internet in elke kamer.

In de starterskit zijn twee adapters aanwezig, sluit degene met een ethernetaansluiting aan op je router.

Fill out my online form.