Edwin test de Stereo L van Teufel

Door: Test Panel | 21 september 2017 11:01

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Eindconclusie

Edwin van Gastel test twee weken lang de Stereo L. Hij maakt dagelijks gebruik van zijn huidige multiroom systeem. En kan niet wachten om aan de slag te gaan met de Stereo L van Teufel.

Redactie:

De nieuwe Stereo L heeft een nog betere sound door de high end coaxiale drivers. Voorheen kon je alleen streamen via wifi, maar dit is nu ook mogelijk via bluetooth.

Eerste indruk

Nu de luidsprekers uitgepakt, aangesloten en op een plek in de woonkamer staan, zie ik de schoonheid van de strak vormgegeven luidsprekers. Ik had vanaf het internet via afbeeldingen een verwachting en dacht dat ze minder mooi zouden zijn. Het uiterlijk valt dus alles mee; ze zijn zelfs mooi te noemen. Het strakke design met vooral ook de witte kleur van de lak en de mooie zilveren balk onder het zwarte gaas zorgt voor een strak geheel.

Alles voelt ook erg degelijk en zwaar aan. De knop draait lekker en geeft kleine tikjes om aan te geven dat hij een trapje verder gaat. Het gaas voor de luidsprekers is via magneetjes er zo af te halen. Ook dat ziet er mooi uit. De luidsprekers voelen door hun grootte en zwaarte, maar vooral ook door de witte, zonder naden, vormgegeven buitenkant erg robuust en solide aan.

Verbinden

De luidsprekers moeten eerst met het wifi aangesloten worden. Dat doe je via de app van Raumfeld te downloaden en door het knopje aan de voorkant van de actieve luidspreker in te drukken; het is zo gebeurd. De luidspreker geeft een eigen wifi signaal uit en dan hoef je alleen maar via je telefoon te verbinden met de Raumfeld-wifi en dan neemt hij alle instellingen van de wifi over. De stappen in de app nemen je snel door de installatie heen.

In de app kun je ook verschillende muziek kanalen instellen. Muziek vanaf je eigen computer / NAS, van Spotify en van andere muziekdiensten. Alleen Spotify kan in de app. De andere muziekdiensten moeten via Chromecast. Sowieso kun je via een line-in verbinding een pc of mp3 of platenspeler aansluiten. Via Tune-in kun je verbinding maken met alle radiostations.

Het instellen van je eigen muziek via (in ons geval) de NAS, ging eigenlijk ook heel makkelijk. Je vult het ip-adres van je NAS en en je inloggegevens en meteen ziet de app al je muziek en ordent deze op artiesten, genre, albums en ook mapstructuur. Het instellen van Deezer via chromecast moest even via een omweg; omdat Chromecast weer in de app van Deezer geïnstalleerd moet worden. En dan kun je via de app van Deezer muziek afspelen en kiezen voor een extern apparaat als Raumfeld en dan speelt de muziek via de luidspreker. Zelf heb ik geen Spotify premium account en daardoor kan ik dat niet testen. Ik schat in dat dat vergelijkbaar werkt, zoals de muziek vanuit de NAS. 

Kamervullend geluid

De Raumfeld Stereo L zijn aardig groot en geven dan ook een erg groot geluid! Het eerste liedje dat ik opende was via Deezer en knalde de kamer uit! In de app kon ik niet meteen zien waar het volume zat. Gelukkig zit er dan ook nog een gewone echte knop op de luidspreker. In de app kun je rechtsboven op het luidspreker-icoontje klikken en dan kun je zowel met een schuifbalkje als met een digitale ronde knop al draaiend het volume aanpassen. Ook als je de app aan hebt, kun je de volume knoppen van je telefoon gebruiken om het geluid aan te passen. Het geluid is ook nog persoonlijk aan te passen door de equalizer op treble, mid, bass en balance te verdelen. Pop, akoestische muziek en filmmuziek klinken helder en goed gevuld! De radiozenders zijn ook erg scherp en geven heerlijke sfeer in de kamer.

In deze eerste week hebben we veelal muziek als achtergrond aan staan. Tijdens het koken in de keuken, eten en natafelen. En ook tijdens wat werk achter de pc en bij het schrijven van deze review staat de muziek lekker op de achtergrond. Ook tijdens het tandenpoetsen en ‘naar bed toe gaan’ komen de leuke liedjes de kamer uit! Het voordeel van de bediening via de app of via Deezer’s eigen app is dat je heel makkelijk liedjes en afspeellijsten kunt zoeken en uitkiezen. Net zo makkelijk als je dat onderweg met je oordopjes eigenlijk doet. En nu kan iedereen meegenieten.

Benieuwd naar de reviews van onze andere testers? Klik hier