Een slim huis met de Google Nest Hub en Google Home

Door: partner-redactie | 29 november 2019 00:02

Partnerbijdrage

In sommige gevallen is de toekomst dichterbij dan je denkt. Dit is zeker het geval bij de Google Nest Hub en de Google Home. Combineer de display met de smart speaker voor een slim huis. Er zijn erg veel mogelijkheden met deze producten.

Google Nest Hub

De Google Nest Hub is een slim scherm. Het lijkt een beetje op een tablet, maar kan iets meer dan dat. Via de Google Nest Hub kun je YouTube video’s en foto’s bekijken en Spotify gebruiken. Eigenlijk dingen die elke andere willekeurige tablet ook kan. De Google Nest Hub onderscheidt zich door de slimme mogelijkheden. Je kunt namelijk honderden geschikte apparaten besturen via je stem middels de assistent. Denk aan apparaten als lampen, camera’s en televisies. Deze kun je bijvoorbeeld aan en uit zetten of instellen via spraakcommando’s. Je zou ook een slimme thermostaat kunnen bedienen via de hub.

Daarnaast is de Hub in staat om het nieuws voor te lezen, je agenda met je te delen of het weeroverzicht te vertellen. Simpelweg door te vragen: Hey Google, goedemorgen”. Vervolgens krijg je een vriendelijke groet terug, inclusief een overzicht van de dag, op basis van de items die in je agenda staan. De slimme controller werkt goed samen met de Google Home.

De Google Nest Hub en Google Home bieden mogelijkheden voor het slim inrichten van je huis.

Google Home review

Google Home

De Google Home is een slimme speaker. Je kunt via dit apparaat niet alleen naar nieuws en muziek luisteren. Ook de Home is te bedienen via ja stem, er is een microfoon ingebouwd. Zo kun je handsfree de luidspreker aan sturen en gepersonaliseerde hulp krijgen. De Google Home kan nauw samenwerken met de Google Chromecast producten. Je kan zonder afstandsbediening films, series en muziek naar je tv of andere speakers streamen. Google Home werkt namelijk met apps als YouTube en Netflix. De Google Home is te installeren via een applicatie op je smartphone. Deze is voor zowel Android als iOS beschikbaar.

Beide producten zijn vanwege Black Friday nu goedkoper verkrijgbaar:

  • Google Nest Hub van € 129,00 voor € 89,00
  • Google Home van € 99,00 voor € 69,00
Google Home review