Een slimmer huis met Google Nest Thermostat en Google Nest Protect

Door: partner-redactie | 29 november 2019 00:05

Partnerbijdrage

Een rookmelder en een thermostaat zijn nou niet de meest spannende producten. Google heeft slimme varianten op deze apparaten in de markt gebracht. De Google Nest Learning Thermostat helpt je slim de temperatuur in je huis regelen, de Google Nest Protect is een slimme rookmelder.

Google Nest Thermostat

De Google Nest Thermostat is een slimme thermostaat die zichzelf programmeert. De thermostaat helpt je met het besparen van energie. Zo leert het apparaat hoe lang het duurt om je huis op te warmen en of het tochtig is in de woonkamer. De thermostaat past zich aan je leefritme aan. Zo weet de Thermostat wanneer je normaal gesproken het huis verlaat of binnenkomt. Je kan de thermostaat kwijt op een tafel of je installeert hem op de muur.

Via de Nest-app krijg je ten alle tijden inzicht in je energieverbruik. Je ziet op welke momenten van de dag je het meeste verbruikt en hoe je daar iets aan kunt doen. Elke maand krijg je een maandoverzicht in vorm van een Nest-rapport. Ook kun je via de applicatie de temperatuur van afstand instellen. Bij de Nest Thermostat vind je ook een Heat Link. Deze komt vlakbij de ketel te hangen. De Heat Link maakt de verbinding tussen je ketel en de thermostaat mogelijk.

Google
Maak je huis slim en behulpzaam met Google Nest

Google Nest Protect

De Nest Protect is een rookmelder met uitgebreide functies. De melder kan meldingen versturen naar je smartphone wanneer er een probleem is. Ook kun je het alarm via je smartphone uitschakelen. Het alarm gaat niet zo maar af, de rookmelder maakt onderscheidt tussen rook en bijvoorbeeld stoom. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je wordt bekokstoofd door piepjes wanneer de batterijen bijna leeg zijn. De Protect controleert zelf hoeveel energie er nog in de batterijen zitten en laat dit via de applicatie aan je weten. De applicatie is te installeren op iPhone, iPad en Android-apparaten.

Daarnaast maakt de Nest Protect gebruik van een Split-spectrumsensor die het verschil tussen rook van snel brandend of langzaam smeulend vuur detecteert. De rookmelder is tevens een koolmonoxidesensor.

Black Friday deal

Beide producten zijn vanwege Black Friday nu goedkoper te verkrijgen:

  • Google Nest Thermostat van € 249,00 voor € 189,00
  • Google Nest Protect van € …. voor € …

0 Reactie(s) op: Een slimmer huis met Google Nest Thermostat en Google Nest Protect

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.