Een veilige kopie van al je bestanden

Door: partner-redactie | 21 februari 2017 13:28

Partnerbijdrage

Niets is zo waardevol als mooie herinneringen. Je moet er dan ook niet aan denken dat je bijvoorbeeld de foto’s van je kinderen of van je vakantie kwijtraakt. Wie geen risico neemt, zorgt daarom voor een goede back-up. Met de Seagate Backup Plus Hub is het maken van zo’n goede, veilige back-up een fluitje van een cent.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan één derde van de computergebruikers nooit een reservekopie van zijn bestanden maakt. Als je geluk hebt, kun je bij een crash van je harde schijf nog wat data redden, maar veel vaker ben je alles kwijt. Écht kwijt.

Het mag dus duidelijk zijn dat een back-up geen overbodige luxe is. Dat is echter nog niet zo simpel als het lijkt. Er is genoeg gratis software te vinden waarmee je back-ups kunt maken, maar die programma’s werken vaak onhandig, zitten vol reclame of zelfs malware. En dan moet je ook nog een goede externe harde schijf hebben, eentje die voldoende snelheid heeft, genoeg opslag biedt en ook nog betaalbaar is.

Meer dan back-uppen alleen

De Seagate Backup Plus Hub is zo’n externe harde schijf met een opslagcapaciteit van 4, 6 of maar liefst 8 TB. Dat is net zo veel als alle tekst uit een volledige bibliotheek, drie jaar non-stop muziek of als driekwart miljoen floppy’s! Maar de Seagate Backup Plus Hub is meer dan alleen een opslagschijf. Er zijn handige apps voor de Hub, zoals SeaTools, waarmee je de status van je schijf kunt controleren en monitoren. En als je de harde schijf even niet als back-upmachine gebruikt, steek je gewoon de usb-kabels van je smartphone, tablet, koptelefoon of welk oplaadbaar apparaat dan ook in de Hub. Dan fungeert hij namelijk als powerbank!

Wat het back-uppen zelf betreft, kan een kind de was doen. Je sluit je pc of Mac via een usb-poort aan op de Hub en kiest welke software je wilt gebruiken: het geïntegreerde Seagate Dashboard, Time Machine op je Mac, de back-upfunctie van Windows 10 of welk programma je zelf ook gebruikt.

Ook de foto’s die je op je smartphone maakt kunnen met de Hub worden gesynchroniseerd. Als je de Seagate Backup-app downloadt, gaat dat zelfs helemaal automatisch. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn dat je die honderden foto’s van je wintersportvakantie, een dagje naar het strand of je verjaardagsfeestje kwijtraakt. Het back-uppen gaat gewoon via wifi, je hebt er verder dus geen omkijken meer naar.

Een veilig gevoel

De Seagate Backup Plus Hub is een compleet back-upsysteem voor al je bestanden en foto’s. Het overzetten is een makkie en gaat in veel gevallen zelfs helemaal automatisch. De Hub dubbelt als powerbank voor je smartphone, tablet of andere devices en met 4 tot 8 TB opslagruimte zit je de komende tijd gebakken als het gaat om het maken van back-ups. Zo heb je altijd een veilige kopie van je belangrijke bestanden. Doen, want sommige dingen zijn nu eenmaal onvervangbaar …