Getest: devolo GigaGate

Door: partner-redactie | 11 mei 2017 09:04

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Devolo GigaGate getest: week 2
  3. Devolo GigaGate getest: week 3

Peter van den Eventuin is de vierde en laatste tester die aan de slag gaat met de devolo GigaGate. In deze eerste review begint hij met de installatie van het product en al na de eerste test werkt de GigaGate boven verwachting.

Alles is in zeer nette staat binnen gekomen. Ik heb alles op aanwezigheid gecontroleerd: in de doos zat de installatie instructie, waarin precies staat hoe de devolo moet worden aangesloten. Alles staat in zeer begrijpelijke taal en beelden uitgelegd. De wificode staat op de satellite, erg gemakkelijk. Na het uitpakken van alle onderdelen heb ik eerst de software geïnstalleerd van Download Software: www.devolo.com/gigagate, ziet erg mooi uit.

Eerste aansluitingen

Na eerst de Base aangesloten te hebben op mijn Router, en een plaats bepaald te hebben waar ik hem wil hebben, heb ik hem alles automatisch laten zoeken. Dit gaat zeer makkelijk en eenvoudig. Voor de satellite heb ik een plaats gekozen naast mijn tv bij mijn mediaplayer, zodat ik de tv en mijn mediaplayer makkelijk aan kan sluiten. Na alles aangesloten te hebben, begon alles te zoeken en na enige minuten was de verbinding al aanwezig . Het enige nadeel blijft nog steeds de korte kabels. Voor de aansluitingen op de satellite zijn jammer genoeg nog steeds niet alle huizen berekend op voldoende stopcontacten in de buurt, en zijn we toch verplicht met extra contactdozen te werken.

Instellingen en eerste indruk

Na mijn instellingen gedaan te hebben (juiste taal kiezen, etc.), kwam de cockpit software zelf met de melding dat er een firmware update aanwezig was, dus deze heb ik laten updaten. Wifi is aanwezig en geeft aan welke snelheid hij heeft en wat er aan gesloten zit, tot nu gaat alles zeer gemakkelijk en alles is erg duidelijk.

0 Reactie(s) op: Getest: devolo GigaGate

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.