Getest: devolo GigaGate

Door: partner-redactie | 11 mei 2017 09:04

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Devolo GigaGate getest: week 2
  3. Devolo GigaGate getest: week 3

Het aansluiten van meerdere apparaten

Alle draadloze apparaten zijn nu aangesloten op de benedenverdieping, dit verliep allemaal heel erg makkelijk en verbinding is zeer goed. Op dit moment hebben we 2 mobiele telefoons, 2 IPads, 2 laptops, 1 gewone pc, een mediaplayer en 1 tv aangesloten op de devolo zonder haperingen .

Bereik en verbinding

Op de mobiele telefoon geeft hij een koppelingssnelheid van 72Mbps aan met een 'erg sterke' signaalsterkte. Dit is ook erg goed merkbaar omdat Facebook bij de vorige verbinding soms erg traag werd. Waar ik ook ga of sta, mijn wifi blijft op sterkte in het hele huis, ook boven de bewapende betonvloer, waar ik verwacht had dat hij wel wat terug zou vallen. Ik woon in een rijtjeshuis en als test ben ik naar buiten gelopen, om te kijken wat de wifi zou doen. Ik kwam tot de conclusie dat pas 350 meter bij mijn huis vandaan, het signaal terug begon te vallen naar 'zwak', maar wel nog steeds verbinding had.

Daarna heb de iPad meegenomen naar boven naar de badkamer, om te kijken wat hij gaat doen met streaming. Omdat dit een volledig afgesloten en vochtige ruimte is, ben ik nieuwsgierig wat dat met de verbinding doet. Maar ook dat geeft geen enkel probleem: alles werkt naar behoren en films streamen van Ziggo of YouTube en muziek streamen geeft helemaal geen haperingen of beperkingen. Het is tevens een goede opstap naar de 5 GHz band: deze is nog niet overal in elk huis te vinden.

0 Reactie(s) op: Getest: devolo GigaGate

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.