Getest: devolo GigaGate

Door: partner-redactie | 11 mei 2017 09:04

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Devolo GigaGate getest: week 2
  3. Devolo GigaGate getest: week 3

Deze week heb ik mijn Nas geïntegreerd in mijn netwerk systeem, Synology DS212 met 6 terabyte HD. Van mijn Nas uit stream ik films en muziek naar mijn hele huis boven en beneden. Het opnemen in het netwerk was kinderlijk eenvoudig: Plug en Play en voor iedereen met een klein beetje achtergrond, heel goed te doen.

Tot nu toe zeggen mijn bevindingen: echt een systeem dat nog lang zal blijven! Verder heb ik mijn raspberry pi op mijn wifi aangesloten, daarop wordt exodus met Open Electric gedraaid (met Kodi). Hij draait perfect zonder haperingen bij het streamen, hij staat op mijn slaapkamer op de bovenverdieping. Wat een rare gewaarwording: ik heb nog nooit zo'n stabiele wifi gehad zonder haperingen of lange wachttijden tijdens het aansluiten. Zelfs het printen over mijn netwerkprinter (Dell 2350dn) gaat goed.

Tot nu toe zeggen mijn bevindingen: echt een systeem dat nog lang zal blijven!

Crashtest

Vervolgens ben ik begonnen met het allemaal online zetten van mijn apparaten. Bij het online zetten heb ik zoveel mogelijk geprobeerd om beweging te houden in het wifi- en LANsignaal. Verder heb ik ondertussen de printer gebruikt, 4K films via mijn Nas gestreamd en boven muziek geluisterd via YouTube. Het signaal zakte iets, maar niet noemenswaardig. Met het openen van andere pagina’s via facebook zag ik wel een terugval, maar ik kan niet eens zeggen of het aan Facebook lag of aan onze GigaGate. Mijn gevoel zegt dat het door Facebook zelf kwam.

Eindconclusie

De GigaGate was netjes en zorgvuldig verpakt. Hij is makkelijk aan te sluiten via plug en play. De snelheid is goed bij een aansluiting van Ziggo met een gemiddelde snelheid tussen 50/60 mbps. Streamen van 4k films en muziek van hoogwaardige kwaliteit was ook geen enkel probleem. Ik vind de vormgeving ontzettend mooi, jammer vind ik wel dat er geen mogelijkheid op zit om hem aan de muur te monteren, maar hij misstaat zeker in geen enkel interieur. Het systeem is echt een must voor iedereen, hij zal vele huizen van een slechte verbinding verlossen!

0 Reactie(s) op: Getest: devolo GigaGate

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.