Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

Door: partner-redactie | 23 oktober 2017 16:31

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Review week 3: eindconclusie

Op woensdag stond de post voor de deur en werd een pakketje afgeleverd. Het was keurig verpakt. Met een tevreden gevoel maak ik het open, het is alsof ik een cadeau uitpak! Bas is erg benieuwd of hij met de Multiroom WiFi Kit gemakkelijker in zijn tuin televisie kan kijken.

De verpakking ziet erg keurig uit zoals ik van de devolo producten gewend ben. Al enige tijd maak ik namelijke tot volle tevredenheid gebruik van een Devolo 500. De Devolo 1200+ verschilt eigenlijk qua omvang niets, constateer ik tevreden als ik de doos open maak en daar de drie apparaatjes aantref. Wel opvallend dat alle adapters zowel in een plastic zak zitten als dat er strak plastic over de adapter heen zit geplakt. Volgens mij onnodig en zeker niet duurzaam.

De adapter die aan het netwerk moet is duidelijk te herkennen door de enkelvoudige netwerkaansluiting. Maar ik constateer ook 2 netwerkaansluitingen op de twee wifi adapters. Met behulp van de bijgevoegde quickstart manual zitten de adapters heel snel op hun plaats. Ik heb wel nog even snel de achterkant van die adapters gefotografeerd... wel handig als je het wachtwoord van de adapter onthoudt. Later blijkt dat ik dat wachtwoord via de cockpit software gewoon kan ophalen en veranderen.
De adapter bij de router

Binnen vijf minuten ik bij mijn hoofdswitch de hoofdadapter gekoppeld, de eerste adapter plaats ik op de slaapkamer zodat ik hogere bandbreedte heb dan met de 500 adapter. En tot slot plaats ik de laatste adapter in de schuur. Zo, nu kan ik rustig films kijken op de slaapkamer en is streamen via mijn televisieproviders app in de tuin ook stuk makkelijker. Geen last meer van die kooi van Faraday die mijn serre vormt waardoor elk willekeurig wifi signaal vervormt. Keurige wifi naar buiten achter in de tuin en een bandbreedte van ongeveer 300 MB netwerkverkeer. Best wel goed zeg... en waar dienen die andere knopjes voor?

0 Reactie(s) op: Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.