Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

Door: partner-redactie | 23 oktober 2017 16:31

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Review week 3: eindconclusie

Ook niet onbelangrijk is de cockpit software. Die herken ik nog van de Devolo 500. Bij het opstarten (windows 10) blijkt een update beschikbaar dus die heb ik uiteraard geïnstalleerd. Al snel ontdek ik na herstart van de applicatie dat ik nu kan switchen tussen het oude devolo 500 netwerk en dat van de 1200. Ik zie keurig de 3 adapters op scherm. Wat ik nog niet helemaal snap is waarom de ene keer er een verbinding loopt van de netwerk geconnecteerde adapter onderin naar de linkse (slaapkamer) en de rechtse (de schuur) en de andere keer er twee lijnen lopen. Maar dan wordt ook dat duidelijk: door op een adapter te klikken wordt het verkeer vanuit die adapter inzichtelijk en gaan de lijnen dus anders lopen.

Scherm devolo 200.
Scherm devolo 1200

Snel de wachtwoorden aangepast en maar eens gaan kijken hoe wifi werkt. In huis is dat gewoon prima. Door de strategische plaatsing van de adapter op de eerste etage heb ik nu dekking door het hele huis. Wat ook mooi is, is dat ik nu ook de pc in de slaapkamer waarmee films kijk, rechtstreeks op de adapter kan aansluiten. Scheelt weer een lange kabel langs de muur in de slaapkamer! Prima bandbreedte om films vanaf mijn NAS af te spelen. Geen vertragingen meer, wat met de Devolo 500 wel optrad. Wat na een paar nachten opvalt in de slaapkamer is dat er een paar witte lampjes in een hoek branden. En ja hoor, bij het inloggen op de cockpit kan ik die lampjes uitzetten: top!

Nu nog Ziggo app in de achtertuin. Dat werkt ook keurig. Geen geklaag van de rest van het gezin wanneer ik buiten zit “dat ik de serre deur open laat staan “. Dit doe ik normaal gesproken omdat anders het wifi signaal niet sterk genoeg is. Schuifdeur dicht en verbinding is weg. Nee, ik kan nu gewoon als ik er zin in heb lekker buiten zitten of het nu koud of warm is. Als ik het goed heb en ik kan wifi verbinden, ben ik helemaal tevreden. Nu mijn whisky en sigaar nog... maar ik ben weer klaar voor de warme avonden...

Ik ben toch nog niet helemaal tevreden met de snelheid. Op diverse filmpjes van Devolo lijkt het erop dat ik zorgvuldiger moet zijn met het kiezen van mijn aansluitingen. Ik constateer eigenlijk 2 problemen. Ik ben zo’n techno nerd dat ik overal te weinig stopcontacten heb. En dus veel draden en stekkers (de foto’s laten dat ook zien). Dus ik werk veel met stekkerdozen. Daar zit ik in ieder geval zo veel mogelijk achter. Maar een tweede aspect dat wellicht nog belangrijker is: alle stopcontacten op de 1ste en 2de verdieping van mijn huis zijn niet voorzien van randaarde. En ik vermoed dat het gebruik van de randaarde een belangrijke voorwaarde is voor een hogere bandbreedte. Terwijl ik met mijn hoofdrouter uiteraard in de netwerkkast zit, heb ik vervolgens een gigabit verbinding naar de eerste etage naar mijn computer netwerk centrum al van waar ik via NAS mijn foto’s en netwerk bestanden deel… maar daar heb ik alleen maar stopcontacten zonder randaarde.

0 Reactie(s) op: Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.