Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

Door: partner-redactie | 23 oktober 2017 16:31

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Review week 3: eindconclusie

Wat een mooi cadeau die devolo Multiroom WiFi Kit, vooral door de vrolijke wijze waarop het was ingepakt. Dat maakt het deelnemen aan een dergelijke test extra leuk. Het product is keurig verzorgd in de doos. Wel opvallend is de hoeveelheid plastic die er op zit. Elke adapter is afgeplakt met plastic. En zit dan ook nog in een plastic zakje. Dat lijkt mij toch niet meer van deze tijd. Als het product in een de kartonnen doos zou zitten, zou het toch voldoende moeten zijn, denk ik.

Ten aanzien van het gebruik van het product vraag ik mij af wat het effect is van het ontbreken van de randaarde. Ik heb op de eerste etage van mijn huis geen randaarde stekkers. Ik vraag mij af of ik niet een veel hogere snelheid kan behalen door nadrukkelijker gebruik te maken van randaarde stekkers. Echter nergens heb ik dit kunnen vinden, wat ik ook lees en zoek. Niet in het bijgevoegde manual, niet op de site, niet in Google..

Maar goed, het werkt echt uit de kunst.. dus misschien probeer ik het nog wel eens met een kabel vanuit de meterkast… dus door de adapter in de meterkast te plaatsen. Daar aansluiten op het Ziggo modem en dan een kabel naar de eerste etage. Alleen moet ik dan wellicht weer een gat boren. En daar heb ik juist die adapters voor, zodat dit niet nodig is.

Voor de rest is het echt een plug and play product. In combinatie met de cockpit software een prima bruikbaar product. Meer dan voldoende mogelijkheden van de software, waarmee je bijvoorbeeld ook je verbindingen kan beveiligen. Ook het configureren van de WIFI access points is een fluitje van een cent. Ik heb eerst even gewerkt met de standaard benamingen, maar ik vind het toch leuk om eigen wifi ID’s te hebben. En uiteraard heb ik mijn eigen beeld van wachtwoorden.

Zo’n set met een hoofdadapter en twee adapters die je in huis kan plaatsen is helemaal perfect. Je hele huis ineens voorzien van wifi en kan je ook de noodzakelijke apparaten van netwerkaansluiting voor zien. Ben je net zoals ik, en staan er overal pc’s en apparaten die aan het netwerk gekoppeld zijn, dan heb je niet voldoende aan de twee standaard aansluitingen van 1 Gb op de adapters. En zal je hier en daar toch echt nog een aantal switches moeten neerzetten. Maar ja, met een bandbreedte van 1200 Mps, kom je vast geen bandbreedte te kort… tenzij je geen randaarde stekkers hebt. Kortom, dit product is absoluut een aanrader.

Nieuwsgierig naar de andere reviews? Je leest ze hier.

0 Reactie(s) op: Getest: devolo Multiroom WiFi Kit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.