Getest door het testpanel: B Black Cherry

Door: Test Panel | 19 december 2016 15:06

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Een vervanger of niet?
  3. Eindoordeel

Een kleine pc, zonder rompslomp overal mee naartoe nemen. Dat kan, met de nieuwste Ockel-computers. Een van onze testers, Casper van der Zijden, testte de Ockel Sirius B Black Cherry drie weken lang. Hij is een veeleisende multimedia gebruiker en maakt dagelijks gebruik een mediaplayer voor het afspelen van muziek, video's en foto's.

Onlangs kreeg ik de vraag of ik de Ockel Sirius B Black Cherry wilde testen. Echter had ik op dat moment geen idee wat het precies was. Ik kreeg meer informatie over het product. Vervolgens volmondig JA gezegd, laat maar komen die Ockel! Gelijk Google geraadpleegd, want ik was er nieuwsgierig geworden. Ik kwam uit op de site van Ockel Computer.

Ik ben niet iemand die een hoge pet op heeft van dit type computers. De volgende vragen komen bij mij naar boven:

• Wat kan ik er mee?

• Hoe is het beeldkwaliteit?

• Wat zijn de voordelen van dit apparaat?

• En wat zijn de nadelen van dit apparaat?

• Heeft hij dezelfde functionaliteiten als een normale pc of laptop?

• En hoe is de wifi-stabiliteit? (die is voor mij van belang).

Ik schrijf ook blogs voor glasvezelvergelijken.nl. Inmiddels heb ik ook een stabiele en snelle interverbinding van KPN. Om de Sirius B Black Cherry van Ockel goed te kunnen testen, is een goede internetverbinding belangrijk.

De “micro” computer is binnen. Inmiddels is hij uitgepakt zoals je kunt zien in de video.

Installatie

Het aansluiten was een makkie. Ik gebruik als scherm mijn TV en voor de besturing een toetsenbord en muis. Dit was zo aangesloten. Ik kreeg vrijwel meteen het bekende Windows 10 inlogscherm. Even aanmelden en “hoppa”. Hij doet het! Ik kreeg meteen het scherm zoals op mijn game PC dus de B Black Cherry doet zijn werk.

Netflix?

Toen kwam de vraag van één van mijn dochters: “kan er Netflix opgezet worden?”. Dat kan, de voor geinstalleerde app op de mini-pc werkte meteen. Even inloggen en ze kunnen hun favoriete film en series kijken. Wat waren mijn kinderen blij, nu kan er via de Sirius B Black Cherry Netflix gekeken worden!

Beeldkwaliteit

Afgelopen dagen had ik dit apparaat gebruikt om te kijken hoe hij werkt wanneer er intensief naar Netflix wordt gekeken. In het begin heeft hij even wat moeite om de beeldkwaliteit naar wens te krijgen. Hiermee bedoel ik dat de B Black Cherry moeite heeft met het opschalen naar een groot beeldscherm. Als hij eenmaal draait, dan doet hij het ook goed!

Formaat

Het wordt in de volksmond vaak ook een “micro” Computer genoemd. Dit is in de afmetingen ook zeker te zien. Als ik hem naast mijn Samsung Galaxy S6 Edge neerleg, zie je dat de telefoon ook groter is dan het apparaat. De afmetingen zijn dan ook maar 124 X 80 x 13 MM hoe klein is dat? Door deze afmeting kan ik hem ook makkelijker meenemen dan de gemiddelde laptop of tablet. Het enige nadeel, de stroom adapter. Deze kan je niet mee nemen in je broekzak :). Maar dat geeft niet.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van de Ockel Sirius B Black Cherry vind ik toch wel het formaat. Hij is klein en makkelijk mee te nemen. Het enige wat je op je (flexibele) werkplek nodig hebt, is een beeldscherm, toetsenbord en muis. En natuurlijk een stopcontact. Nee, ik ga niet een beelscherm, toetsenbord en muis meeslepen.

Waar gaan we de Ockel Sirius B BlackCherry voor gebruiken of misbruiken?

De eerste week zullen wij hem gebruiken voor het leeg trekken van Netflix, we maken hier intensief gebruik van. Volgende week zal ik de B Black Cherry gebruiken voor zakelijke doeleinden: werk, mail, scripts die in schrijf voor ons product. Ook wordt deze gebruikt voor Skype en overige beldiensten.

Volgende lees je meer over dit wonderlijke apparaatje wat ze de Ockel Sirius B Black Cherry hebben genoemd, want ik ga nu weer door met testen!