Getest: Ockel Sirius B Black Cherry

Door: Test Panel | 02 januari 2017 13:05

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Is het een match?
  3. Eindoordeel

Een kleine pc, zonder rompslomp overal mee naartoe nemen. Dat kan, met de nieuwste Ockel-computers. David van den Heuvel kijkt bovengemiddeld veel via Netflix en maakt dagelijks gebruik van zijn mediaplayer. Je kunt hem een echte Netflix lover noemen.

De Ockel Sirius B Black is binnen! Het is inderdaad een hele mond vol. Ik ben erg benieuwd wat er allemaal in de doos zit, dus ik pak deze snel uit! Het eerste wat mij opvalt, is dat het een compact doosje is. Hij is simpel van ontwerp, maar het is meteen duidelijk wat erin zit. Een pocket PC. Ja, zo eentje die je in je broekzak steekt. Op de verpakking staat duidelijk welke specificaties en aansluitingen de pc heeft.

Wat zit er in de doos?

Als ik de doos verder uitpak, is het eerste wat ik zie de pocket PC. Hij is stevig omrand door harschuim, zodat deze tijdens het vervoer niet beschadigd. Het schuim zit, helaas, wel strak om de PC heen. Hierdoor moet ik de doos op zijn kop draaien om de PC eruit te halen. Een uitsparing zou hier wel handig zijn geweest.

Wanneer je de pocket PC uit de verpakking haalt, vind ik de garantiebepalingen en de Quick Step Guide. Hierin staat duidelijk vermeld wat er allemaal in de doos zit en hoe ik de Ockel Sirius B Black Cherry moet aansluiten. Ook staat hierin een duidelijke tekening van het apparaat met vermelding van alle poorten. Het ziet er erg overzichtelijk uit. Aan de andere kant van de Setup Guide staat, ja heel verrassend, hoe ik de Ockel Sirius B Black Cherry aan moet sluiten op mijn randapparatuur.

Na het uitpakken van de doos met de Sirius B Black Cherry en de boekjes kom ik nog een doos tegen. Deze kan ik er gemakkelijk uitpakken, omdat ze een gaatje aan de bovenzijde hebben gemaakt. In deze doos zit een power adapter met verschillende opzetstukjes voor de EU, UK en USA, een powerkabel en er is een HDMI-kabel meegeleverd. Dit is gelijk het laatste wat ik in de doos vind. Hierin kun je mijn unboxing video bekijken van de Ockel Sirius B Black Cherry.

Het formaat

Het product is, zoals overal staat vermeld een pocket pc, maar hoe groot is de Ockel Sirius B Black Cherry dan eigenlijk? Hij is 12,4 cm bij 8 cm groot en 1,3 cm dik. Allemaal leuk die cijfertjes, maar hoe weerhoudt dit dan tot de producten die we al kennen. Ik leg de B Black Cherry naast mijn Samsung S7 Edge. Hij is iets korter, maar wel iets breder en dikker dan mijn Samsung S7 Edge. De B Black Cherry past met gemak in mijn broekzak. Dames zullen hem echter mee moeten nemen in hun handtas.

De installatie

Ik heb nog een oude monitor staan die geen HDMI-aansluiting eheft, dus ik gebruik de HDMI naar VGA-adapter, deze gebruik ik ook regelmatig voor mijn laptop. Deze adapter heeft ook gelijk een audio output. Ik gebruik daarom deze uitgang in plaats van de uitgang die op de Ockel Sirius B Black Cherry zit. Ik sluit mijn usb ontvanger voor muis en toetsenbord aan op de USB 2.0 poort. Nu alleen nog even de adapter in elkaar zetten, dit is zo gedaan. De EU adapter draai ik op het blokje en aan de andere kant gaat de usb kabel erin. De spanning nadert letterlijk en figuurlijk.

Ready set, go! Daar gaat die dan. Aan de voorkant zit de powerbutton waar ik kort op druk. Het logo van Ockel Sirius B Black Cherry licht op. Op mijn scherm komt het logo van Ockel Computers tevoorschijn en kan ik Windows 10 gaan installeren. Dit verloopt allemaal erg vlot, mijn Wifi-verbinding heeft hij zo gevonden en de verbinding is gelijk gemaakt. Na het opstarten gelijk aan de slag met het installeren van al mijn favoriete programma’s. Hier volgende week meer over!

Het gebruik

Komende twee weken ga ik de Ockel Sirius B Black Cherry gebruiken voor mijn prive situatie. Ik ben erg benieuwd hoe hij zich leent om als mediaspeler in te zetten. Ook zal ik mijn foto’s erop gaan zetten, zodat ik deze makkelijk op een groot schem kan laten zien bij mijn vrienden wanneer ik op visite ga.

Aangezien het echt een pc is, zal ik hem daarnaast ook gaan gebruiken om mijn verslagen te tikken en van foto’s en video’s te voorzien. Gezien de specs zal de Ockel Sirius B Black Cherry wel wat moeite hebben met de videobewerkingen die ik in Windows Movie Maker wil gaan doen.

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA