Getest: Ockel Sirius B Black Cherry

Door: Test Panel | 02 januari 2017 13:05

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Is het een match?
  3. Eindoordeel

Alweer de tweede week van de testperiode. Deze week heb ik de snelheid getest, maar ook of dit een geschikt apparaat is om mee te nemen en of het een vervanger is van mijn laptop en/of pc.

Snelheid

De prestaties van de Ockel Sirius B Black Cherry bevallen me erg goed. Binnen dertig seconden is hij opgestart, en dat verwacht ik tegenwoordig ook van een pc of laptop. Dus daarin kan hij goed meekomen met de huidige generatie.

Als ik de Netflix app opstart, duurt het erg lang (30 seconden) tot de app is geladen en scrollen in de app gaat erg stroef. Wanneer de film is opgestart, loopt de film via de Sirius B Black Cherry goed. Dit bevalt mij erg goed. Geen haperingen wanneer ik vooruit spoel in de film dan is deze snel geladen en speelt hij moeiteloos weer verder. Qua streamen merk ik geen problemen.

Tegenwoordig maak ik ook regelmatig gebruik van Kodi, omdat Netflix niet alles in het pakket heeft wat ik wil zien. Ik open Kodi op de Sirius B Black Cherry en deze is binnen tien seconden geladen. Netflix heeft een langere laadtijd dan Kodi, dit zal dan eerder aan de app liggen, dan aan de B Black Cherry.

In mijn vorige review stond dat ik de Sirius B Black Cherry ook voor videobewerking zou gebruiken. Dat heb ik dan ook gedaan. Tijdens het video bewerken doet de B Black Cherry goed zijn best. Binnen enkele minuten heeft hij de video klaar om up te loaden op Youtube. Echter kan ik tijdens het renderen niet verder werken op de B Black Cherry. Hij heeft al zijn rekenkracht nodig voor de video.

De Sirius B Black Cherry voldoet aan mijn verwachtingen. Ik kan dit apparaat goed gebruiken als mediacenter, maar ben je een veeleisende gebruiker dan is dit waarschijnlijk niet het juiste product voor jou.

Onderweg?

De Sirius B Black Cherry verblijft voornamelijk binnen de muren van mijn huis. Daar doet hij zijn werk dan ook prima, Wifi dekking doet het goed en toetsenbord en muis zijn dan altijd binnen handbereik.

De B Black Cherry is onderweg makkelijk mee te nemen door het formaat. Echter moet je op de plek van bestemming wel beschikking hebben van randapparatuur. Een beeldscherm is sneller gevonden, want je zou ook eventueel een televisie kunnen gebruiken, maar een toetsenbord en muis zijn niet overal beschikbaar. Het dan makkelijk om zelf een toetsenbord en muis mee te nemen, dit maakt de B Black Cherry een stuk minder mobiel.

Morgen ga ik een dagje weg met overnachting en neem ik de Sirius B Black Cherry mee. Dan gaan de Sirius B Black Cherry, adapter, muis, en toetsenbord mee in mijn reistas.

Waardige vervanger?

Of de Sirius B Black Cherry een waardige vervanger is mijn mediacenter? Ja! Hij draait Kodi als een zonnetje. Deze app gebruik ik meer, dan Netflix.

Wanneer je de Sirius B Black Cherry zou gebruiken als pc zie ik hem vooral als een goede huis, tuin en keuken pc. Deze werkt prima om verslagen te maken, te internetten of naar filmpjes te kijken. Als je er foto’s en video’s mee wilt bewerken, dan schiet hij toch iets te kort.

En als laptopvervanger? Dan zie ik de B Black Cherry helemaal niet zitten. Bij een laptop heb je namelijk alles-in-1. Een scherm, muis en toetsenbord. Nu moet ik toch losse randapparatuur meenemen. Hierdoor is hij onderweg niet in te zetten.

Is het een match?

De B Black Cherry past goed bij mij en dat komt vooral door het formaat en omdat het een krachtige stille computer is. De mini-pc is ideaal om in te zetten als media pc naast je tv. Hij heeft een aardige opslagcapaciteit. Een media pc om mee te nemen op vakantie, zodat je in je hotel films of servies kan blijven kijken. Echter zou ik dan wel een mediacenter toetsenbord aanschaffen, een met een ingebouwd touchpad.