Getest: Ockel Sirius B Black Cherry

Door: Test Panel | 02 januari 2017 13:05

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Is het een match?
  3. Eindoordeel

Week drie is alweer aangebroken en dat betekent dat ik een eindoordeel ga vellen omtrent de Sirius B Black Cherry. Je leest in de laatste review waar ik dit product voor hebt gebruikt en hoe dat mij bevallen is. Aan het einde van deze review mijn oordeel over de Sirius B Black Cherry.

Het gebruik

De Sirius B Black Cherry heb ik de afgelopen weken vooral gebruikt om mijn series te kijken, mijn verslagen te tikken en voor het bewerken van mijn video’s. In onderstaande tekst kun je mijn ervaring met het gebruik van diverse programma’s lezen die ik heb gebruikt, maar ook op welke locaties de Sirius B Black Cherry is gebruikt.

Gebruikte Programma’s

De afgelopen drie weken heb ik op de Sirius B Black Cherry veel gebruik gemaakt van Kodi. Dit is de opvolger van XBMC, het mediacenter van de Xbox. In dit programma heb ik verschillende plugins om mijn series en films te kijken. Het programma opent iedere keer vlot en tijdens het gebruik ervaar ik ook geen haperingen. Kortom hij draait ideaal op de Sirius B Black Cherry

De Netflix app had ik de afgelopen weken minder vaak gebruikt. Dit komt omdat de werking van de app niet optimaal is. Hij loopt met regelmaat vast en het opstarten van de app duurt mij te lang. Dit verpest het plezier wat ik met Netflix altijd heb. Ik maak liever gebruik van Kodi, dit loopt snel.

In iedere reviews heb ik verteld dat ik video’s bewerk. Windows Movie Maker is mijn maatje voor het bewerken van de video’s tijdens het reviewen van de Sirius B Black Cherry. Het is een geschikt programma voor de kleine en simpele bewerkingen. Tijdens het renderen van de video is het helaas niet mogelijk om de Sirius B Black Cherry te gebruiken. Windows Movie Maker trekt alle kracht van de pc naar zich toe.

Google Chrome gebruik ik altijd om te surfen. Het is voor mij het ideale programma om te surfen, omdat ik erg leun op alle diensten van Google en dit wordt het beste geïmplementeerd in de browser. De verslagen van zowel week 1, 2 als 3 tik ik iedere keer in Google Docs. Geen gezeur met een licentie voor het Officepakket van Microsoft waar je toch de helft niet van gebruikt. Voordeel is ook dat je bestanden gelijk worden gesaved in je Drive. Deze zijn ook weer makkelijk deelbaar met bijvoorbeeld Computer!Totaal.

Het gebruik van Netflix en Windows Movie Maker loopt niet helemaal soepel. Tijdens het gebruik ervaar ik vertraging in het systeem. Van Windows Movie Maker verwachtte ik dit wel, maar van Netflix app niet. Naar mijn idee ligt dit dan ook aan het programma, dan aan de Sirius B Black Cherry.

Locaties

Zoals ik vorige week aangaf, heb ik de Sirius B Black Cherry meegenomen naar een hotelovernachting. Op locatie was er geen wifi aanwezig, dus heb ik de mini-pc aangesloten op de hotspot van mijn telefoon. Dit werkte goed! Ik heb ’s avonds mijn series kunnen kijken op de hotelkamer.

Binnenhuis verhuisde ik de B Black Cherry van de woonkamer, naar de slaapkamer en weer terug. Het gebruik van de mini-pc in mijn slaapkamer heb je vorig week kunnen lezen, maar ik heb de Sirius B Black Cherry ook gebruikt in mijn woonkamer. Vanaf de bank is het heerlijk werken met toetsenbord en muis op het tafeltje voor mij. Tijdens het surfen en het kijken van series neem ik het toetsenbord op schoot. Ik kan dan relaxed naar films en series kijken!

Conclusie

Drie weken langs getest en ik heb enorm genoten van de vlotheid en stilte van de Sirius B Black Cherry. Hij start binnen no-time op en je kan daarna gelijk aan de slag. Zoals ik al had verwacht, is het geen powerhouse. Het bewerken van video’s kost hem net iets te veel kracht, maar.. het lukt hem wel!

Voor mij zou het een ideale desktop vervanger zijn. Ik zou de Sirius B Black Cherry van Ockel meer gebruiken voor in de woonkamer, dan studeerkamer. Het is een compact apparaat en met zijn moderne design zal deze zeker niet misstaan in een modern huishouden.

LAN

Het ontbreken van een LAN-verbinding vond ik in het begin vervelend, omdat dit een betrouwbare verbinding geeft dan een draadloze. Maar tijdens mijn gebruik heb ik hier geen hinder van ondervonden.

Kwaliteit

De Sirius B Black Cherry zit solide in elkaar en voelt stevig aan. Ik durf hem dan ook makkelijk los in een tas mee te nemen. Dit is voor mij wel een dealmaker. Daarentegen voelt de oplader wat minder stevig aan en dan met name de verbinding van het blok naar de verschillende stekkers. Fijn dat er meerdere stekkers worden meegeleverd, maar de verbinding is bij mij wel een paar keer losgeschoten toen ik de adapter uit het stopcontact trok.

Voor de voeding is gekozen voor een usb naar een pinaansluiting. Een betere oplossing zou zijn als de Sirius B Black Cherry door middel van een micro of usb-c kabel gevoed zou worden. Aan deze kabels kan je makkelijker komen, in het geval je deze vergeet of als de kabel niet meer werkt. Verder ben ik erg tevreden over de compleetheid van het product. Alle benodigde kabels worden meegeleverd. Waardoor je direct aan de slag kan.

USB naar pin-oplader

De prijs-kwaliteitverhouding vind ik dan helemaal goed. Je krijgt echt waar voor je geld! Dit hangt echter wel af van je gebruik. Als mediacenter werkt hij zeker vlotter dan mijn Raspberry pi maar die kost €35,-. Dus als je hem alleen daarvoor zou willen gebruiken vind ik het een hoop geld. Maar als pc-vervanger komt hij helemaal tot zijn recht.

Plus- en verbeterpunten

+ Mooi, stevig & compact design

+ Complete verkoopverpakking

+ Snel in gebruik

+ USB 3.0 voor snelle bestandsoverdracht

- mist lan poort

- adapter niet solide

- gevoelstemperatuur warm

- niet usb gevoed

Ik geef de Ockel Sirius B Black Cherry een 9!

Koppeling oplader