Getest: Ockel Sirius B Black Cherry pocket PC

Door: Test Panel | 21 december 2016 15:50

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Onder de motorkap...
  3. Conclusie

Een kleine pc, zonder rompslomp overal mee naartoe nemen. Dat kan, met de nieuwste Ockel-computers. Ron van Dommelen testte de Ockel Sirius B Black Cherry drie weken lang. Hij heeft een kantoor aan huis (fysiotherapie) en maakt intensief gebruik van zijn computer. Hij is benieuwd of de Sirius B Black Cherry zijn huidige computer kan vervangen...

Voor Computer Totaal mocht ik de Ockel Sirius B Black Cherry uittesten. Ik was, voor dit aanbod, al geïnteresseerd in deze minicomputer. Ik zag ze namelijk flink aan de weg timmeren met hun crowdfunding actie.

Interesse

Je vraagt je je misschien af waarom ik geïnteresseerd ben in de Ockel Sirius B Black Cherry. Ik werk in een fysiotherapie praktijk waar ik ook mijn administratie doe en hier dan ook mijn computer staat. Deze is redelijk snel een met SSD schijf. Deze week maakte de ventilator wel wat geluid. Wanneer je dan mensen behandeld, bijvoorbeeld met ontspanningsoefeningen en ademhaling, dan valt dat gewoon op. Je hoort dan altijd een brommertje.

De Sirius B Black Cherry heeft geen ventialtor, maar een “heat sink” waarmee het de warmte afvoert. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de prestaties op dit gebied. De computer staat minimaal drie keer in de week aan van ’s morgens 8 uur tot 9 in de avond. Alle overige dagen staat de computer niet de gehele dag aan. De Ockel is klein en neemt veel minder ruimte in beslag dan mijn huidige computer.

Verwachtingen

Wat ik van de Sirius B Black Cherry verwacht? Een geluidstille computer, welke snel opgestart kan worden. Ik moet de Pocket PC wel kunnen aansluiten op mijn bekabelde internetsysteem, hij moet stabiel zijn, snel kunnen schakelen in programma’s. Verder moet ik er een kaartlezer, muis en toetsenbord op kunnen aansluiten en eventueel een apparaat om de hartcoherentie te meten

Unboxing

De Ockel Sirius B Black Cherry kreeg ik binnen op donderdag 8 december, maar vanwege drukte waren we gestart met uitpakken en had ik deze 10 december geprobeerd te installeren. Bij het uitpakken zag ik een prachtig klein minicomputertje met een HDMI-aansluiting, 2 USB poorten en een aansluiting voor elektriciteit.

De onderkant heeft een aparte vorm zoals je kunt zien op de onderstaande afbeelding.

In onderstaande video kun je mijn unboxing video van de Ockel Sirius B Black Cherry bekijken.

Jammer

Helaas zag ik geen LAN-aansluiting, je bent hierdoor gelijk afhankelijk van WIFI. Dit is mijn behandelkamer niet stabiel, zeker na een verbouwing voor geluidsdichtheid, is dit geen optie. Voor de verbouwing had ik alles bekabeld, omdat het vervelend is, wanneer je met een patient bezig bent en de WIFI niet werkt.

Doordat de Sirius B Black Cherry 2 USB-poorten heeft, kun je er een toetsenbord en muis op aansluiten, maar niet mijn kaartlezer of mijn hartcoherentiemeter. Deze computer zal niet voldoen wanneer ik deze zal gebruiken voor mijn praktijk door een tekort aan USB-poorten. Wij gaan nu andere mogelijkheden bekijken voor het gebruik van deze minicomputer. Hierover lees je meer in mijn review over week 2.

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA