Getest: Ockel Sirius B Black Cherry pocket PC

Door: Test Panel | 21 december 2016 15:50

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Onder de motorkap...
  3. Conclusie

Omdat ik de Ockel nog niet in de praktijk aan kan sluiten, heb ik hem aangesloten op mijn TV. Dit is met de HDMI kabel zeer makkelijk te realiseren. De verbinding is uitstekend en met het toetsenbord en de muis kun je gelijk aan de slag.

Snelheid

Deze week wilde ik de snelheid van het opstarten testen. Er zit een Flash Drive in, dus ik verwachtte redelijk snelle opstart tijden. Ik werd niet teleurgesteld, van het moment van de knop indrukken tot het Windows scherm duurde het gemiddeld 48 seconden. Dit is redelijk vergelijkbaar met mijn werkcomputer, welke een SSD schijf heeft.

Motorkap

Ik ben ook heel benieuwd, wat er allemaal onder de motorkap van deze computer zit. Ik ga dat voor een deel beschrijven: het heeft een Intel Cherry-Trail x5-z8300: quadcore 1,44 MHz x4. Het systeemgeheugen is 4 GB. Het heeft een 1 GB videokaart (Intel HD graphics), een Flash Drive met 64GB. Het heeft verder ondermeer een netwerkkaart voor wifi en Bluetooth.

De harde schijf is wel aan de kleine kant, als je grotere (foto- of video-) bestanden hebt zal dit snel vol komen te zitten. Daarvoor is dan weer een externe harde schijf of opslag in the Cloud snel noodzakelijk. Het heeft 2 USB aansluitingen.

Bluetooth

Prachtige naam, die blauwe tand. Omdat de Ockel slechts 2 USB poorten heeft, kom ik in de problemen om er een kaartlezer op aan te sluiten. Deze heb ik nodig voor het identificeren van mijn patiënten. Verder vind ik het praktisch om er ook een externe harde schijf op aan te sluiten. De oplossing hiervoor vind ik in de Bluetooth aansluiting. In mijn opstelling met mijn TV heb ik een Bluetooth toetsenbord aangesloten en dus 1 usb aansluiting vrij gemaakt. Ik heb geen Bluetooth muis, dus kan dit nu niet uittesten. Met het toetsenbord werkt het prima.

Testen

Komende week gaan we testen of het koelingsysteem goed werkt. Mijn administratieprogramma wordt geïnstalleerd en we laten de Ockel van 's ochtends vroeg tot in de avond aan een stuk werken (van 8:00 uur tot 22:00 uur). Ik ben heel benieuwd en ik zal dit bespreken in mijn volgende review!

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA