Getest: Ockel Sirius B Black Cherry pocket PC

Door: Test Panel | 21 december 2016 15:50

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Onder de motorkap...
  3. Conclusie

Hierbij mijn laatste blog over de Sirius computer. Met veel plezier heb ik deze minicomputer uitgetest. Mijn doel was om te kijken of deze computer een goede vervanger zou kunnen zijn voor mijn praktijk computer.

Gebruik met praktijksoftware

Ik heb de computer gebruikt voor een aantal programma's. Waarbij de belangrijkste het administratieprogramma was voor de praktijk. Het kostte wat moeite om het programma erop te zetten en een nadeel is ook wel de Wifi. Dit kan trouwens ook aan mijn instellingen liggen. Door de Wifi is de verbinding minder stabiel, ook in het binnenkantoor. Dit levert wat vertraging en onderbrekingen op in het werken.

Gebruik met overige programma's

Interessant was ook het gebruik van Skype. Mijn zoon verblijft in Amerika en het is dan heel prettig om te kunnen videobellen. Hiervoor was de Ockel aangesloten op mijn TV. Samsung heeft dit jaar besloten om skype van zijn smart TV's te gooien, dus konden wij niet meer via de TV skypen. Met de Sirius B Black Cherry van Ockel heb ik dit uitgetest, maar via de HDMI aansluiting konden wij niet de microfoon en camera van de TV gebruiken. Via de USB sluit ik een camera met microfoon aan. Vervolgens is het mogelijk om te videobellen. Fijn om de andere partij op je TV te kunnen zien en horen! Internetten heb ik ook getest en dat werkte prima.

Temperatuur

Een van mijn vraagtekens bij de Sirius B Black Cherry van Ockel is, is hoe voert het apparaat de warmte af. Om dit de testen heb ik internet met Youtube, muziek, mijn administratieprogramma en Skype tegelijk laten werken. Via een programma meet ik de temperatuur en die loopt niet boven de 51 graden op voor alle 4 de kernen tezamen. Dit lijkt mij naar behoren voor het gebruik in mijn praktijk.

Gebruikslocatie

De Ockel werd zowel in de praktijk als in de huiskamer gebruikt. Het verplaatsen van de ene werkplek naar de ander is zeer gemakkelijk.

Pluspunten

Over het algemeen vind ik dit product zeer handig vanwege:

• Mobiliteit: makkelijk mee te nemen.

• Snelheid: het start snel op en ik kom snel in de programma's.

• Geluid: hij is stil, doordat er geen ventilator in zit.

• Temperatuur: ondanks dat er dus geen ventilator in zit, blijft de temperatuur goed onder controle.

Minpunten

• Het heeft slechts 2 USB poorten: op te lossen door gebruik te maken van zijn goede bluetooth functie.

• Het heeft een zeer magere gebruiksaanwijzing: voor mij was dat wel voldoende.

• HDMI aansluiting: deze is wat stug, moet hem echt goed doorduwen. (Aan de andere kant wel weer stabiel, maar je moet het even weten)

• Geen LAN. Dit is wel belangrijk voor mij, omdat mijn Wifi in de praktijk niet goed doorkomt. Je kunt dan natuurlijk wel een versterker gebruiken. Andere oplossing zou mogelijk zijn een USB Netwerkadapter.

Eindoordeel

Ik vind de Ockel Sirius B Black Cherry een geweldig mooie mini computer, welke zeer mobiel, snel en stil is. Voor mij zou hij prima kunnen functioneren in mijn praktijk, maar dan wel met een USB netwerk adapter. Ook heel prettig dat ik hem ook op mijn TV kan aansluiten. Prijs/kwaliteitverhouding vind ik goed. De Ockel B Black Cherry met Windows versie kun je kopen voor ongeveer €329,-.

Als eindcijfer geef ik dit product een 8.

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA