Getest: Sirius B Black Cherry van Ockel

Door: Test Panel | 20 december 2016 11:40

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Aansluiten op externe apparaten
  3. Conclusie

Een kleine pc, zonder rompslomp overal mee naartoe nemen. Dat kan, met de nieuwste Ockel-computers. Christina Suijs testte de Ockel Sirius B Black Cherry drie weken lang. Zij is zeer geïnteresseerd in de nieuwste technologische snufjes en een liefhebber van fancy home entertainment.

Pakketje binnen en ik ging meteen aan de slag met de Sirius B Black Cherry. Wat zit er in het pakketje? In de doos zit de Sirius Black B Cherry en de bijgeleverde accessoires:

1 Sirius B Black Cherry pocket PC van Ockel

1 HDMI-kabel

3 adapters, te weten: 1 EU, 1 US en 1 UK

1 universele adapter

1 setupguide

1 garantiebewijs

Aansluiten

Voor een beeldscherm zonder HDMI-ingang heb je een andere connector nodig, namelijk de HDMI NAAR VGA CONNECTOR. Deze is helaas niet bijgeleverd. Ik besluit om deze reden de computer aan te sluiten op onze HD TV. Na het kabeltje achterin de Sirius B Black Cherry iets door te duwen, neemt de computer zonder problemen de beeldscherminstellingen over. De Sirius B Back Cherry is een pocket PC waarop geen internetaansluiting zit. Hij werkt dus alleen met wifi. Deze heb ik snel gevonden en verbonden met ons wifinetwerk.

Starten

De Sirius B Black Cherry pocket PC is voorzien van een volledige Windows 10 versie, net zoals op een desktop en laptop. De computer start snel op. Ik heb deze gecontroleerd op updates. Het installeren hiervan duurt ongeveer 45 minuten. Dat is veel sneller dan het updaten van een gewone computer of laptop. Daarna heb ik ook Silverlight en Flashplayer geïnstalleerd. Zo nu kan ik verder…

Apps en mappen

De apps en mappen gaan snel open en dicht. Alleen de Netflix app werkt niet naar behoren en loopt vast (dit kan een wifiprobleem zijn). De Chromium browser is ook sneller dan de Google Chrome browser. Netflix kan je echter niet via Chromium bekijken. Daar heb je nog steeds de Google Chrome browser voor nodig.

Spelletjes en entertainment

Ik heb ook de game Need For Speed uitgeprobeerd en ik ervaar mooie grafische beelden en soepel speelgemak. Candy Crush via facebook hapert een beetje, maar is te doen. Als alle updates erop staan zal het ook wel soepeler gaan verlopen.

Ik heb ook YouTube en RTL Gemist uitgeprobeerd op de Chromium browser en ik heb nog nooit zo lekker gekeken naar filmpjes en programma's zonder reclame!

Volgende review lees je meer over het gemak en of ik het product zou aanbevelen aan vrienden of familie.

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA