Gratis back-uppen met paasaanbieding van EaseUS

Door: partner-redactie | 23 maart 2016 09:22

Partnerbijdrage

Een back-up maken is saai, maar o zo belangrijk! Als je schijf crasht, ben je anders zo veel gegevens kwijt. Denk aan zaken op financieel gebied, maar ook emotioneel belangrijke dingen zoals familiefoto’s, video’s, enzovoort.

Onlangs ondervond ik zelf hoe belangrijk een goede back-up is. De harde schijf van mijn computer met Windows 10 crashte. De verloren data waren niet meer herstellen. Ik was veel familiefoto’s kwijt en ook dingen als games, video’s enzovoort. Dat krijg ik nooit meer terug. En dan voelt het des te erger als je weet: ik had dit verlies makkelijk kunnen voorkomen als ik een back-up-tool had gebruikt! Daarmee kon ik makkelijk een reservekopie maken van elke byte informatie op de harde schijf van mijn computer. Ik weet nu hoe het voelt om gegevens te verliezen en ik ben niet van plan om twee keer dezelfde fout te maken.

Vastbesloten om nu een goede back-up te maken van mijn gegevens, vond ik na wat onderzoek beste gratis back-up software die voor mij tot nu toe geweldig werkt. De software heet EaseUS Todo Backup Free, en het is gratis back-up software.

Wat is EaseUS Todo Backup?

Zoals ik al eerder zei, is EaseUS Todo Backup een van de beste gratis back-up-programma’s die je kunt gebruiken. Het is gemaakt door EaseUS, en dat bedrijf staat bekend als een van de beste ontwikkelaars van software voor de harde schijf en voor opslag. Het programma heeft allerlei back-up-mogelijkheden. Je kunt een back-up maken van een hele schijf, van je hele systeem of juist van een individueel bestand. En je kunt in Windows 10 ook een kloon van je schijf maken, mocht je die nodig hebben.

Downloaden en installeren van EaseUS Todo Backup

Voordat we echt in de functionaliteit van de software duiken, moet je natuurlijk even weten waar je dit gratis programma kunt downloaden. Ga naar de website (http://www.todo-backup.com/products/home/free-backup-software.htm) en klik op de Download-knop. Dubbelklik na het downloaden op het exe-bestand en installeer de software, dat duurt een minuut of twee. Zodra de software geïnstalleerd is, is de tool klaar voor gebruik. Oké, dan zijn we nu klaar voor de recensie van de software.

Functionaliteit van software

Deze software zit propvol met functies waarmee je niet alleen op een correcte manier een data-back-up kunt maken, maar ook andere taken kunt uitvoeren die te maken hebben met harde-schijfmanagement, zoals een schijf klonen. Laten we alle functies eens een voor een bekijken.

Back-up maken van een schijf/partitie

Met deze functie kun je een back-up maken van alle schijven of partities op je computer. Zoals je in de afbeelding kunt zien, heeft mijn computer twee schijven: een SSD en een HHD. Je kunt van beide schijven en alle partities een back-up maken.

Back-up maken van een bestand

Met de functie voor het maken van een back-up van een bestand kun je losse bestanden of mappen veiligstellen. Het enige dat je hoeft te doen is de optie aanklikken en de bestanden/mappen kiezen waarvan je een reservekopie wilt maken.

Klonen van een schijf/partitie

Het klonen van een schijf is nieuw in het programma. Een kloon is (zoals de naam al zegt) een volledige kopie van alle bytes van een schijf of partitie maken.

Andere bijzondere kenmerken en functies

Andere functies van de software die ik wel even wil noemen in deze recensie, zijn de mogelijkheid om een herstelschijf te creëren voor noodgevallen en de optie om data van een schijf grondig te wissen.

Conclusie

Alles bij elkaar is dit geweldige software die je kunt gebruiken om back-ups te maken en het werkt perfect met Windows 10, Windows 8(.1) en Windows 7. Met alle mogelijkheden die EaseUS Todo Backup Free biedt, zoals de mogelijkheid om back-ups te maken van losse bestanden, partities, hele schijven enzovoort, is dit een zeer compleet programma. Het heeft alles wat goede software moet bieden om als goede back-up-software te boek te staan.

Paasaanbieding EaseUS

LET OP: geldig van 23 maart tot en met 25 maart

Speciaal voor onze lezers heeft EaseUS een paasaanbieding gemaakt.

Wat houdt deze in?

- Tijdens deze 48-uur bieden zij een ongelimiteerde weggeefactie van EaseUS bieden zij MobiSaver voor iPhone, EaseUS Data Recovery voor de Mac, EaseUS EverySync, and WinX DVD Ripper Platinum.

- De bodemprijs van € 1,75 om EaseUS best sellers aan te schaffen. Let op: LIMITED OFFER

- En de mogelijkheid om een Amazon gift card van € 25 te winnen.

Klik hier om de aanbieding te zien.