HEOS krijgt spraakherkenning met Amazon Alexa

Door: partner-redactie | 19 oktober 2016 13:39

Partnerbijdrage

Denon gaat samenwerken met Amazon om hun befaamde HEOS-lijn te voorzien van spraakherkenning. Door de spraakdienst Amazon Alexa te integreren in hun netwerkaudioapparaten, wordt het binnenkort mogelijk om HEOS-producten aan te sturen met je eigen stem in plaats van de HEOS-app.

Deze samenwerking ligt in het verlengde van de stap die Denon eerder dit jaar zette, toen er een speciaal spraakherkenningsteam werd samengesteld onder leiding van Robby Kilgore.

Meer dan muziek

Naast verzoeken voor het afspelen van muziek, is het voor HEOS-eigenaars binnenkort ook mogelijk om zaken als het laatste nieuws en het weerbericht op te vragen aan hun HEOS. Voor het afspelen van muziek kan HEOS afspelen van populaire cloudbronnen als Spotify, TuneIn, TIDAL, Napster, Deezer, Mood:Mix en Soundcloud. Daarnaast kun je ook media van je smartdevice, pc, Mac of NAS-station naar iedere speaker sturen.

Denon is al jaren een grote speler op de multiroom audiomarkt dankzij de HEOS-lijn. Deze speakers zijn speciaal ontworpen om in te zetten in meerdere ruimtes en afhankelijk van de grootte van de ruimte kun je verschillende formaten van HEOS gebruiken. Sinds kort is HEOS ook in staat om iedere kamer met een speaker te voorzien van high-res audio.

Verwacht wordt dat de spraakherkenningsfunctie voor HEOS in het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar zal zijn. Deze functie is dan beschikbaar voor alle apparatuur die HEOS-geschikt is.

TERUG NAAR HEOS PAGINA