HP Live Expert Center: Online winkel mét persoonlijk advies

Door: partner-redactie | 28 april 2021 13:53

Partnerbijdrage

Eerlijk is eerlijk: het kiezen van het juiste product kan soms minder vanzelfsprekend zijn dan het lijkt. Biedt het product wel wat je zoekt, kun je niet beter kiezen voor een ander model en hoe zit het met de specifieke functies die je echt nodig hebt? Herkenbaar? In Nederland kun je sinds kort kennismaken met de HP Live Experts.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HP.

Vanuit je luie stoel online nieuwe producten kiezen kent verschillende voordelen: je kunt je rustig oriënteren op het aanbod, de mogelijkheden vergelijken en uiteindelijk een gedegen keuze maken. Soms is aanvullend advies welkom. Bijvoorbeeld als je graag overlegt over de mogelijkheden of benieuwd bent naar een demonstratie van het product, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. HP herkende deze wens ook en introduceerde onlangs de HP Live Experts. Deze experts geven je via een persoonlijke, live videotour informatie over de producten die je op het oog hebt.

Hoe het werkt

Er is veel aandacht besteed aan de uitwerking van de nieuwe dienst, waaronder het waarborgen van je privacy en het gebruiksgemak. Zodra je een productpagina van HP bezoekt en behoefte hebt aan meer informatie, vind je op de pagina het pictogram van de HP Live Expert. 

Deze knop bevindt zich rechtsonder op de pagina en bevat de tekst ‘Praat met een HP Live Expert over dit product’. Een expert staat voor je klaar om te helpen zodra je de sessie start. Ook dat gaat eenvoudig: je hoeft alleen je microfoon te delen, zodat je met de expert het gesprek kunt aangaan. Je webcam blijft altijd uitgeschakeld en wordt dus niet gebruikt. Jij ziet en hoort de expert, maar hij of zij hoort alleen jouw stem. Dat geeft een gerust gevoel en stelt je in staat je volledig te concentreren op de inhoud van het gesprek. Zodra je op de knop klikt, opent een nieuw venster. Hierin ga je het gesprek aan.

Ontdek nu het HP Live Expert Center

Ervaar zelf

Anoniem

Prettig is ook dat de dienst volledig anoniem werkt. Je hoeft dus geen persoonlijke gegevens te delen. Uiteraard is de sessie volledig vrijblijvend. Heb je het gesprek eenmaal opgezet, dan kun je aangeven waarnaar je op zoekt bent. Zoek je bijvoorbeeld een laptop, dan vraagt de expert voor welke doeleinden je de laptop wilt gebruiken en wat je verwacht van een laptop. Op basis van deze informatie kan de adviseur gericht informatie geven en bijvoorbeeld meerdere producten naast elkaar laten zien. Door de producten met elkaar te vergelijken, kun je een nog betere keuze maken.

Innovatie

Het is niet zo vreemd dat uitgerekend HP deze vernieuwende dienst introduceert. De fabrikant biedt een groot scala aan producten. Zo levert HP onder meer computers en printers. Ook voor andere randapparaten en accessoires, zoals beeldschermen en scanners, kun je bij HP terecht. Bij zulke producten is het belangrijk dat je goed wordt voorgelicht en op basis daarvan de juiste keuze maakt. Bezoek je een fysieke winkel met een verkoopadviseur, dan kun je je vragen direct stellen. Bij een online winkel bestond die mogelijkheid niet. De nieuwe dienst HP Live Experts speelt hierop in. Voortaan heb je dus het beste van beide werelden: het gemak van online winkelen én toegang tot de kennis van experts aan wie je al je vragen kunt stellen.

Zelf ervaren

Zoals je hebt gelezen, kun je bij de HP Live Experts met allerhande vragen over verschillende producten terecht. Meer informatie over de nieuwe dienst vind je op deze pagina. 

5 Tips om meer uit een Live Expert-gesprek te halen

Tijdens een gesprek met een HP Live Expert kun je alle vragen stellen die nodig zijn om het juiste product te kiezen. Elk gesprek is volledig vrijblijvend en – zoals je hebt gelezen – anoniem. Met de volgende tips zorg je er bovendien voor dat je het maximale haalt uit elk gesprek.

1. Noteer je belangrijkste vragen alvast, zodat je straks niets vergeet.

2. Heb je al enkele producten op het oog, noteer hiervan dan eventuele naam en modelnummers. Dat praat gemakkelijker.

3. Vraag de HP Live Expert ook om de producten met elkaar te vergelijken.

4. Wil je meer weten over een specifieke functie? Vraag om een videodemonstratie.

5. Ken je de betekenis van een term niet? Vraag om extra uitleg.

Ontdek nu het HP Live Expert Center

Ervaar zelf