Hypergevoelig aanraakscherm voor mobiele werkers

Door: partner-redactie | 26 maart 2018 15:33

Partnerbijdrage

Snelle werkzaamheden in combinatie met een aanraakscherm vormt op de meeste mobiele apparaten geen goede match. De Surface Pro is op dit gebied een uitzondering. Dankzij de tabletmodus van Windows 10 sluit de gebruikersomgeving namelijk naadloos aan op je vingertoppen. En met de Surface Pen benut je het hypergevoelige aanraakscherm optimaal, want hiermee lijkt het net alsof je op echt papier aan het werk bent.

Wie de Surface Pro voor het eerst onder ogen krijgt, is zonder twijfel onder de indruk van het kristalheldere 12,3inch-scherm. De hoge resolutie van 2736 × 1824 pixels nodigt uit voor creatieve taken en daar is deze krachtige tablet dan ook uitermate voor geschikt. Leg het toetsenbord en de muis aan de kant en ontdek wat je met vingerbediening en de veelzijdige Surface Pen allemaal voor elkaar krijgt.

Flexibele gebruikersomgeving

Nagenoeg alle besturingssystemen bedien je via touch óf een toetsenbord/muis. Bij Windows 10 op de Surface Pro hoef je vooraf niet na te denken over hoe je het apparaat gaat gebruiken. Alles is namelijk mogelijk! Voor een klassieke laptopopstelling sluit je de optionele Type Cover op het toestel aan, waarna je toegang hebt tot een touchpad met volwaardig toetsenbord. Klik je dit onderdeel los, dan schakelt Windows 10 volautomatisch over naar de tabletmodus. Hiermee strekt het startmenu zich over het volledige scherm uit. Gunstig, want de kleurrijke blokken van Windows 10 zijn voor je vingers dan niet meer te missen!

Tabletmodus configureren

Met de standaardinstellingen switcht Windows 10 automatisch tussen de tablet- en bureaubladmodus op de Surface Pro. Dit is afhankelijk van welke randapparatuur je gebruikt. Wens je meer controle en wil je dat Windows 10 vooraf vraagt welke modus het activeert? Via Instellingen / Systeem / Tabletmodus kies je de gewenste opties.

Tekenen en schrijven

Voor het maken van grafische ontwerpen gebruik je je vingertoppen of de Surface Pen. Het voordeel van laatstgenoemde hulpmiddel is dat je op natuurlijke wijze zeer nauwkeurige creaties kunt maken. Deze stylus is namelijk drukgevoelig. Duw stevig voor een donkere dikke streep, terwijl je bij een losse greep een dun lijntje neerzet. Er zijn ruim vierduizend niveaus van drukgevoeligheid, dus er is nagenoeg geen onderscheid met traditionele schrijfgerei. De Surface Pen biedt in combinatie met de Surface Pro een ervaring die bijna identiek is aan het schrijven op echt papier. De inkt is nu alleen digitaal! Nuttig is de gumfunctie aan de achterkant van het gereedschap, zodat je eventuele uitschieters eenvoudig wegwerkt. Deze fraaie stylus zit vol met slimmigheden. Zo gebruik je de kantelfunctie om teksten te markeren en schaduwen aan te brengen. Kortom, de Surface Pro kent dankzij het gebruik van de Surface Pen nauwelijks beperkingen!

0 Reactie(s) op: Hypergevoelig aanraakscherm voor mobiele werkers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.