Jorrik test de Mute BT van Teufel

Door: Test Panel | 25 september 2017 19:07

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Eindconclusie

Jorrik Klijnsma is 23 jaar en maakt dagelijks gebruik van een koptelefoon. Aan Jorrik de taak om de Mute BT van Teufel twee weken lang uitgebreid te testen!

Redactietip:

De MUTE BT zeer regelmatig met korting wordt aangeboden – op het moment van schrijven kost de MUTE BT € 169,99 i.p.v. € 199,99.

Vandaag is de koptelefoon binnen gekomen met de post. Ik kan niet wachten met uitpakken, dus ik doe dat direct. Het uitpakken is een erg aangename beleving. De doos zit goed en degelijk in elkaar en het is echt een beleving. Ik zet de Mute BT op mijn hoofd en hij voelt goed en degelijk aan. Hij is in eerste instantie niet te zwaar en valt prettig over mijn oren. Het bedieningspaneel is prima te vinden en voelt intuïtief aan.

Ik gebruik mijn koptelefoon veel zo’n 5 uur per dag. Daardoor is het voor mij belangrijk dat een koptelefoon goed op je hoofd zit. Daar voldoet de Mute BT uitstekend aan. Hij hangt met de hoofdband op je hoofd en je oren worden niet belast. Ik kan me wel voorstellen dat die misschien niet voor ieder hoofdtype is, aangezien de oorschelpen voor een over-ear iets aan de kleine kant zijn.

Het ontwerp van de Mute BT is strak, hij valt mooi op het hoofd en ondank een over-ear heb je niet het gevoel met een groot gevaarte rond te lopen. De handige en beschermende opberg koffer is ideaal voor reizende gebruikers. Deze ook geheel in de lijn van het design.

Het geluid

Het geluid is erg mooi en warm, dit maakt het luisteren naar muziek erg prettig. Hij doet fantastisch werk in het weergeven van een brede en dynamische geluidservaring. Ik moet wel toegeven dat de active noise canceling ook met het audioprofiel knoeit, het geluid gaat anders klinken. De bass komt meer in overvloed naar bovendrijven in de muziek. Anders dan dat je alleen bluetooth of bekabeld luistert.

En over active noise canceling gesproken heb ik wel wat punten die ik graag anders had gezien. Teufel heeft ervoor gekozen om de active noise canceling alleen in te stellen op ruis. Je hoort het typen van je toetsenbord niet echt meer, maar een auto die hard langskomt of een collega die wat zegt komen nog steeds door je koptelefoon heen. Dat is niet wat ik er van verwacht had. Als ik active noise canceling uitzoek, dan wil ik ook niks meer horen, behalve wat ik naar mijn koptelefoon toe stuur via bluetooth. Het zou fijn zijn als ze die optie ook ingebouwd hadden. Dat je bijv. mode’s had waarbij je collega’s wel kan horen en een mode waarbij je niks meer hoort.

Daarnaast heb ik gemerkt dat als ik loop met de koptelefoon dat deze stottert in de muziek. Ik ben er nog niet achter of die alleen met bluetooth is of ook met aux. Dat zal ik in de volgende blog vertellen. Dit is een erg nare ervaring en het stoort erg in de beleving. Tot nu toe heb ik alleen gewandeld als ik koffie ging halen. Maar als je wat vaker loopt met je koptelefoon op is dit geen succes.

Ik ben benieuwd hoe komende week mij gaat bevallen. Dat zal ik dan met jullie delen.

Benieuwd naar de reviews van onze andere testers? Klik hier