Jorrik test de Mute BT van Teufel

Door: Test Panel | 25 september 2017 19:07

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Week 2
  3. Eindconclusie

Inmiddels gebruik ik de koptelefoon alweer een week. Ik moet zeggen dat ik hem met plezier op heb. Maar er ook geen last van heb als ik hem weer af doe. Het opladen gaat prima, ‘s nachts laad ik hem op via de bijgeleverde usb kabel en ‘s ochtends is hij weer helemaal in orde. Ik gebruik hem deze week ook buiten mijn werk om. Zelfs een wandeling moest eraan geloven om hem met de Teufel Mute BT gelopen te worden.

Ervaringen

Om de Teufel Mute BT ook op een ander apparaat te gebruiken, moet je hem eerst van het gekoppelde device ontkoppelen als deze nog bluetooth uitzendt. Dit maakt het wel lastig om te switchen tussen verschillende apparaten. Het telefoneren via de Teufel Mute BT gaat erg soepel. De verstaanbaarheid is prima in orde, zowel voor de ontvanger als de beller. Het bereik is uitstekend, ik kan makkelijk koffie halen in de kantine die zo'n 20 meter verder zit, met meerdere muren tussen de ruimtes in.

Tijdens het koffie halen heb ik ook direct getest of de storingen tijdens het lopen, waar ik het vorige week over had, ook bekabeld aanwezig zijn. Dit was niet het geval, dit ligt dus aan de Active Noise Canceling. De Teufel Mute BT gaat zo'n twee dagen mee. Waarbij ik hem standaard op Active Noise Canceling heb staan. Wanneer ik hem niet op Active Noise Canceling heb staan heb ik niet het gevoel dat hij aanzienlijk sneller leeg gaat. Maar daarvoor heb ik hem misschien niet lang genoeg om dat te testen.

De bediening op de Teufel Mute BT is in orde. De knoppen zitten op een locatie waarbij ze eenvoudig te bedienen zijn. Je hebt snel in de gaten wat de verschillende knoppen doen en je kan ze binnen no-time bedienen. Het geluid van de Teufel Mute BT is naar mijn smaak net iets te zacht. De Teufel Mute BT heeft geen eigen volumeregelaar en zal je het dus moeten doen met de regelaar van je device waarop je de koptelefoon aansluit.