Maak je bestaande thermostaat slim

Door: partner-redactie | 03 maart 2017 16:14

Partnerbijdrage

25 jaar geleden was klimaatbeheersing in je huis nog vrij rudimentair en kon je alleen vanuit je woonkamer de temperatuur in de kamer regelen. Tegenwoordig zijn slimme thermostaten de nieuwe standaard en kun je overal in huis de gewenste temperatuur bereiken. Heb je nog een ouderwetse thermostaat, dan kun je met de cv-gateway “Adam” van Qupit je bestaande thermostaat een upgrade geven.

Een slimme thermostaat is handig, maar ook vrij prijzig. Wil je niet te veel geld investeren, kies dan voor de cv-gateway “Adam”, een kastje van nog geen honderd euro. Deze gateway vormt de schakel tussen je bestaande thermostaat en je cv-ketel. Dankzij een draadloze internetverbinding op de Adam regel je de temperatuur in je kamer met de Qupit-webpagina. Je thermostaat wordt met de tussenkomst van deze gateway een stuk slimmer!

Cv-gateway

Een cv-gateway vormt een brug tussen je thermostaat en je cv-ketel. Adam is een slim kastje zonder beeldscherm dat je via een webpagina kunt besturen. Behalve dat je de perfecte temperatuur in je kamer kunt regelen, stel je in een handomdraai een dagelijks temperatuurschema. De Qupit cv-gateway “Adam” is handig voor het hele gezin en je bepaalt zelf of alleen jij of ook de installateur toegang krijgt tot de meetgegevens. Dit kan handig zijn als je een onderhoudscontract hebt, de installateur kan dan namelijk op afstand de status van de cv-ketel inzien. En zo toestandsafhankelijk onderhoud aanbieden. De Adam sluist daarbij geen informatie ongevraagd door naar andere partijen. Voor alle data wordt een tls-encryptie gebruikt, dit zorgt ervoor dat eventuele onderschepte data niet door anderen is in te zien. Qupit neemt je privacy overigens erg serieus, een installateur kan alleen de data inzien wanneer je daarvoor expliciet toestemming geeft.

De cv-gateway “Adam” van Qupit is een apparaat dat je tussen je bestaande thermostaat en je cv-ketel hangt.

Simpele installatie

De installatie van Adam is makkelijk zelf te doen, maar een erkende installateur kan je uiteraard ook verder helpen. Je hoeft slechts een aantal stappen te volgen. Allereerst sluit je de cv-gateway aan op de kabels die tussen je bestaande thermostaat en je cv-ketel lopen. Vervolgens verbind je Adam met je wifi-netwerk via de webpagina. Je kunt hiervoor overigens ook de Connect-app gebruiken als je wilt. Een optie is om de Adam vervolgens op afstand te laten beheren door een erkende Qupit-installateur. Heb je geen wifi-netwerk thuis, dan is dit ook geen probleem, Adam kan ook op een bekabeld netwerk worden aangesloten.

Handzaam

De cv-gateway “Adam” is slechts 15 bij 8,5 centimeter groot en nog geen drie centimeter diep. Via een micro-usb-aansluiting ontvangt de cv-gateway stroom en het apparaat wordt in een recyclebare verpakking geleverd. De interface is gestroomlijnd, er zijn slechts drie ledjes en een mechanische knop te vinden. Qupit geeft je twee jaar garantie op het apparaat.

Samenwerken

Adam werkt uiteraard perfect samen met de Qupit thermostaat “Anna”, maar kan op vele thermostaten worden aangesloten die het OpenTherm-protocol ondersteunen en op een OpenTherm-cv-ketel zijn aangesloten. Adam stuurt de gegevens die het uit de cv-ketel haalt meteen door naar de Qupit-cloud. Hier kun je vervolgens via de webpagina je thermostaat bedienen. Daarnaast kunnen aangesloten installateurs deze informatie ontvangen, handig om op afstand inzicht te hebben in de cv-ketel.

thermostaat
Qupit thermostaat "Anna"

Qupit-webpagina

De cv-gateway “Adam” heeft zelf geen beeldscherm, je regelt alles via de webpagina die je bereikt via https://adam.plugwise.net. De Qupit-webpagina biedt je naast alle mogelijkheden om de temperatuur te regelen ook inzicht in het gedrag van je cv-ketel.

qupit
Adam bestuur je via een webpagina.

Lisa en Tom

Met de binnenkort verkrijgbare zonebediening "Lisa" regel je per kamer de temperatuur. Je hoeft hierbij geen gebruik te maken van je smartphone of tablet. De gewenste temperatuur wordt vervolgens doorgegeven naar de radiatorkraan in die kamer. De radiatorkranen van Qupit luisteren naar de naam Tom en kunnen de temperatuur per kamer regelen. Uiteraard werkt Tom perfect samen met de andere producten van Qupit.

qupit
Adam werkt uiteraard perfect samen met andere producten van Qupit, zoals de radiatorkraan Tom.

Bestel nu met korting!

Wil jij de eerste zijn met de Qupit cv-gateway? Als lezer pre-bestel je Adam nu vooruit met 10 procent korting.

Kortingscode: 25-jaarCT!

getqupit.com/computertotaal