Met de Streambox gaat een wereld voor je open

Door: partner-redactie | 02 juni 2016 14:41

Partnerbijdrage

Internet is ideaal voor het kijken van films en series. Met mogelijkheden als Netflix en Videoland heb je al aardig wat kijkplezier, maar het aanbod blijft enigszins beperkt. Wil je alles zien, dan biedt de Streambox van Gratisstreamen.nl de uitkomst.

Disclaimer

Het downloaden van auteursrechtelijk materiaal is ten strengste verboden en Computertotaal.nl keurt het streamen van illegaal materiaal dan ook af. De redactie is niet betrokken geweest bij de totstandkoming van deze partnerbijdrage.

Wat is een Streambox?

Het streamen van films en series is niet nieuw. We kennen het van verschillende apps en programma’s, zoals Netflix en Videoland maar ook de beruchte (en illegale) alternatieven als Popcorn Time. Al deze programma’s en apps kan je installeren op verschillende apparaten, maar hebben altijd als nadeel dat je nooit alles binnen handbereik hebt.

Via een Streambox gaat dit anders. Deze combineert namelijk verschillende bronnen waar films en series te vinden zijn. Deze komen allemaal bij elkaar op één plek die jij via de Streambox kan benaderen. Zo kan je dus eenvoudig series en films kijken.

Hoe werkt de Streambox?

Om gebruik te maken van deze grote film- en seriedatabase, heb je een speciale mediaspeler nodig. Deze zogenoemde Streambox koop je bij Gratisstreamen.nl voor nog geen 130 euro. Gelijk klaar zijn voor de toekomst? Dan koop je voor twee tientjes extra een Streambox die ook in 4K kwaliteit kan streamen naar je tv.

Gratisstreamen.nl zet hier voor jou een variant van de Kodi-app op. Deze app geeft jou toegang tot alle films en series. Ook deze software werkt erg eenvoudig. Je kunt snel zoeken naar de film of serie die jij wilt zien, deze opslaan in je favorieten en razendsnel in hoge kwaliteit streamen.

Je zou denken dat het gebruik van de Streambox illegaal is, maar dat is niet zo. Momenteel is in Nederland het downloaden en uploaden van bestanden met een copyright illegaal. Aangezien de Streambox niet down- of uploadt, en dus alleen maar streamt, is het vooralsnog legaal om deze content te streamen naar je TV.

Installeren van de Streambox

De Streambox is heel eenvoudig te installeren. Het is letterlijk ‘plug & play’. Sluit het apparaat aan op je tv met de bijgeleverde HDMI kabel, verbindt hem met wifi of met een bedrade internetverbinding, zet je tv aan en je kan aan de slag!

Nog meer mogelijkheden

Naast het streamen van films en series, kan je ook tv kijken via deze mediaspeler. Dankzij een IPTV verbinding heb je geen kabel of schotel meer nodig. Alles gaat over het internet. Je hebt daarnaast toegang tot honderden zenders van over de hele wereld. Wil je dat bij je tv provider afsluiten, dan betaal je al snel tientallen euro’s per maand. Bij Gratisstreamen.nl ben je al voor onder een tientje per maand klaar.

Daarnaast draait de mediaspeler op Android. Dat betekent dat je nog veel meer apps kan installeren dan alleen Kodi. Download bijvoorbeeld Spotify om je favoriete muziek te streamen en browse ondertussen door je Facebook tijdlijn. Ideaal, toch? Om het nog gemakkelijker te maken, kan je er een speciaal toetsenbord bij aanschaffen.