Mobiele krachtpatser voor multitaskers

Door: partner-redactie | 27 januari 2020 16:55

Partnerbijdrage

Tijdens de Reshift Experience Day presenteerde LG op het hoofdkantoor onlangs zijn nieuwste paradepaardje, namelijk de LG Dual Screen G8X ThinQ. Het Zuid-Koreaanse merk vertelde op deze avond onder meer waarom dit toestel afwijkt van reguliere smartphones. Negen testers kregen het veelbelovende apparaat mee naar huis, zodat ze het stevig aan de tand konden voelen. Lees hier wat hun ervaringen zijn!

Foto gemaakt met de LG Dual Screen G8X Thinq

De LG Dual Screen G8X ThinQ is niet zomaar een smartphone. Zoals de productnaam eigenlijk al prijsgeeft, bevat dit toestel twee schermen. De fabrikant levert namelijk een hoesje mee waarin een extra display zit verwerkt. Eenmaal opengeklapt beschikken gebruikers over twee oled-schermen van 6,4 inch. Klap je het hoesje dicht, dan bevat de voorzijde ook nog een klein display waarop notificaties voorbijkomen. Chayen Kromowidjojo is positief verrast. “Wat een onwijs gave telefoon. Waar ik voorheen werkte op de pc kan ik nu minstens zo snel schakelen op deze nieuwe LG Dual Screen G8X ThinQ. Vanuit zakelijk perspectief is dit naar mijn idee dé toekomst.” Uiteraard hebben gebruikers lang niet altijd en overal de behoefte aan een extra scherm. Geen probleem, want het basistoestel haal je simpel uit het hoesje. Op die manier blijft er een slanke smartphone over. Laura Ottens-Marissen zegt hierover: “Ik vind het fijner om overdags alleen het basistoestel mee te nemen, want anders is de behuizing behoorlijk dik.”

Slim scharnier

Met behulp van het zogeheten 360 Freestop-scharnier kun je het scherm onder elke hoek draaien en vergrendelen. Op die manier gebruik je de LG Dual Screen G8X ThinQ bijvoorbeeld als veredelde laptop, waarbij je op een virtueel toetsenbord kunt werken. Handig is ook de tentmodus, zodat je naar een video kunt kijken. Vrijwel alle testers zien de voordelen van dit vernieuwende concept, waaronder ook Chayen Kromowidjojo. “Video’s kijken is een verademing met deze telefoon. Dankzij het dubbele scherm blijft het toestel gemakkelijk staan en is er geen mok, bloempot of ander steuntje meer nodig. Het geluid van films is ook nog eens mooi en helder.”

Multitask-machine

Vanwege het dubbele scherm leent deze luxe smartphone zich bij uitstek voor multitask-doeleinden. Je kunt namelijk twee apps of browser-tabbladen naast elkaar gebruiken. Daarnaast fungeert het tweede scherm als controller voor één van de voorgeïnstalleerde games. Manuel Bijen genoot volop van het dubbele display: “Gamen met een controller geeft weer dat heerlijke handheld-gevoel. Bovendien reageer ik met een toetsenbord sneller op werkmail en beantwoord ik tijdens het kijken van een video WhatsApp-berichten. Ik mis al snel het tweede scherm wanneer ik een andere smartphone vastheb.” Overigens bepaal je volgens Luke van der Loop zelf of je een beroep doet op extra werkruimte. “Het tweede scherm schakel je gemakkelijk in en uit door er twee keer op te tikken. Handig voor als je de batterij wilt sparen.”

Lange accuduur

Een tweede scherm vreet natuurlijk energie. Niet voor niets bevat de LG Dual Screen G8X ThinQ een accu met voor mobiele begrippen veel capaciteit, namelijk 4000 mAh. Volgens Sid Bansidhar werpt dat zijn vruchten af: “Ik merkte meteen dat het toestel een goede accuduur heeft. Met een volle batterij hield de smartphone het vaak twee dagen vol, mits ik het tweede scherm niet continu gebruikte.” Lex van Prooijen had over het opladen overigens nog wel een kritiekpuntje: “Bij gebruik van de afneembare hoes vereist dat namelijk een aparte dongel. Het zou fijner zijn als dat ook via usb-c zou werken.”

Pure rekenkracht

Een extra scherm stelt hoge eisen aan een smartphone. Bij gelijktijdig gebruik van twee zware apps wenst tenslotte niemand vertraging. LG voegde om die reden een krachtige mobiele processor en 6 GB werkgeheugen toe. Ron van Elven is in ieder geval overtuigd: “Dit wonder van techniek is volgens mij een gamechanger in het gebruik van de mobiele telefoon! Vanaf het eerste moment dat ik het apparaat in handen kreeg, was ik verkocht. Met dit toestel heb ik zowel een smartphone, handheld, mini-laptop als mediaspeler in handen. De aanwezige Qualcomm Snapdragon 855-processor kan het werken met meerdere programma’s gemakkelijk aan.” Met 128 GB aan interne opslagcapaciteit kunnen gebruikers flink wat apps, video’s en foto’s op het toestel kwijt. Blijkt dat onvoldoende, dan breid je de opslagruimte met een micro-sd-kaart van maximaal 2 TB uit.

Eindoordeel

Met een 7,4 als gezamenlijk eindoordeel scoorde de LG Dual Screen G8X ThinQ bij onze kritische lezers ruim voldoende. De testers waren vooral te spreken over het dubbele scherm, het scherpe oled-display, de accuduur, de cameraprestaties en het stijlvolle design. Een veelgehoorde klacht was de zichtbaarheid van vingerafdrukken. Lezers moesten wel even wennen aan het gebruik van het extra scherm. Bij Frank van Herpen duurde dat zelfs enkele weken: “In eerste instantie was het zoeken naar de meerwaarde van het tweede scherm. Na enige tijd werd me dat duidelijk, namelijk de mogelijkheid tot multitasken. Mail en internet tegelijk gebruiken, foto’s bekijken en bewerken, browsen en ondertussen een spelletje spelen, gamen op twee schermen, alles kan!” Sem Ekkelboom gaf het toestel als enige testpanel-deelnemer een onvoldoende. Hij vindt de smartphone inclusief tweede scherm zwaar en lastig te bedienen met één hand. Overigens is hij wel te spreken over het basistoestel. “Zonder het afneembare hoesje zou ik het toestel een acht geven.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met LG Nederland.

0 Reactie(s) op: Mobiele krachtpatser voor multitaskers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.