Nieuwe Bitdefender geeft ransomware geen kans

Door: partner-redactie | 17 juli 2017 17:16

Partnerbijdrage

Bitdefender doet het al jaren erg goed in de tests van gerenommeerde antiviruslabs en eindigde zelfs meermaals als eerste, zowel op prestaties als performance. Ransomware dwingt echter ook Bitdefender verder te innoveren. De computer en alle andere apparaten die we dagelijks gebruiken en waarmee we vaak zelfs ongemerkt, veel gegevens van onszelf vastleggen, moeten beschermd worden. Bitdefender 2018 introduceert de beveiliging die nu nodig is, de klok rond en op alle apparaten.

Advanced Threat Defense is het antwoord van Bitdefender op de toenemende dreiging van ransomware. De nieuwste versies van de Bitdefender-beveiligingssoftware identificeert en blokkeert verdachte toepassingen voor deze actief worden. Bovendien bewaakt het specifiek die plaatsen waar persoonlijke gegevens en bestanden worden bewaard en schakelt verdachte en onbekende toepassingen uit die deze gegevens proberen aan te passen of bijvoorbeeld te versleutelen. Advanced Threat Defense weet zo zelfs nog onbekende ransomware-aanvallen onschadelijk te maken. Bitdefender 2018 detecteerde dan ook al direct zowel de Wannacry als de Petya ransomware en beschermde al haar gebruikers.

Opvallend is dat Bitdefender in 2018 nog een nieuwe firewall introduceert. Waar de concurrentie er juist voor kiest deze kostbare ontwikkeling te stoppen en de standaard firewall ‘goed genoeg’ vindt, doet Bitdefender dus het tegenovergestelde. Het past echter prima bij de visie van Bitdefender dat beveiliging alleen succesvol kan zijn wanneer alle schakels in de keten optimaal samenwerken en met elkaar communiceren. En volgens Bitdefender kun je dan niet een zo essentieel onderdeel van de beveiliging aan een ander overlaten. De nieuwe firewall werkt naadloos samen met de Advanced Threat Defense en is geoptimaliseerd voor het beschermen van persoonlijke gegevens.

Andere nieuwe en verbeterde onderdelen in de 2018-producten van Bitdefender zijn het uitgebreide Ouderlijk Toezicht dat nu vanuit één centraal punt helpt kinderen en jong-volwassenen online te beschermen ook op Apple en Android-apparaten, privacybescherming doordat Bitdefender datalekken scant op de aanwezigheid van bijvoorbeeld mailadressen van haar klanten, en ook webcam-bewaking die voorkomt dat een onveilige applicatie de webcam gebruikt om te spioneren.

De nieuwe serie Bitdefender-beveiligingsproducten bestaat uit Antivirus Plus, Internet Security en Total Security voor gebruik op 3 of 5 apparaten. Een Familie-licentie biedt zelfs beveiliging voor een onbeperkt aantal apparaten. Total Security beschermt behalve de Windows-pc ook Mac, iOS en Android. Alle producten komen met een jaar lang technische ondersteuning en gratis en automatische updates en upgrades.