Norton testpanel: Christian

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 10:16

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Week 3 eindconclusie
  4. Review week 1 Norton Family
  5. Week 5 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
  6. Week 6 eindconclusie

Na het downloaden van het pakket vanaf de Website start ik de installatie. Ik gebruik hiervoor een oude Dell latitude E7440 met een Engelse Windows 10 Enterprise.

Installatie

Na het kiezen van een taal (ik kies hier voor Engels) loopt er een wizard door de installatie van versie 1.1.107 van de software. Voordat deze echt van start gaat, krijg ik een nogal schreeuwerige license-agreement te zien. Deze is helaas niet te resizen, dus moeilijk leesbaar. Na op ‘agree’ geklikt te hebben, start de installatie. Het is helaas niet mogelijk om zelf een installatiedirectory te kiezen. De installatie verloopt vlot en zonder problemen.

Software downloaden van de website.
Schreeuwerige licentie agreement.

Gebruik

Na het starten van het programma word ik direct geconfronteerd met een Windows Security Alert. De Windows Firewall heeft sommige features van Norton Wifi Privacy geblokkeerd. Ik vink aan dat het pakket mag communiceren op alle netwerken en klik op allow access. Er gebeurt eigenlijk niets en ik moet in de taskbar zoeken naar de software. Daar blijkt je nog een keer je Norton account gegevens in te moeten voeren.

Hierna krijg ik nog steeds geen apart window te zien waar ik iets in kan doen. Het blijkt dat de software enkel als icoontje in de taskbar zichtbaar blijft. Dubbelklik ik hierop, dan krijg ik een klein venster te zien waarin staat dat ik nu een beveiligde verbinding heb. Vreemd genoeg lijkt Norton in het Nederlands geinstalleerd te zijn. Volgens Norton bevind ik mij in “Amsterdam, 07” ook al zou dit Haarlem moeten zijn en vertelt Norton mij wat mijn publieke IP adres is. Waar de 07 op slaat wordt mij niet duidelijk.

Bovenin het venster kan ik nog kiezen om een andere virtuele locatie te kiezen. Ik probeer een andere virtuele locatie te kiezen (Belgie) en na enkele momenten zegt Norton dat ik mij in Belgie bevind. Kies ik de Verenigde Staten dan lijkt er niet direct iets te gebeuren. Maar na enige moment zegt Norton dat ik in San Jose California zit (I whish!).

Tenslotte kun je advertentie trackers blokkeren met deze software. Dit staat standaard aangevinkt en geeft een overzicht van hoeveel advertenties geblokkeerd zijn. Deze staan allemaal nog op 0.

Firewall waarschuwing na installatie.

Eerste indruk

Ik vind het onhandig dat de enige manier om de software te benaderen via de taskbar is. Je kunt het venster ook niet verplaatsen en de fontkeuze van de menu’s is een beetje onduidelijk. Op het moment dat Norton aan staat, is mijn internetverbinding direct beduidend langzamer. Ik vind ook vreemd dat de taal lijkt te zijn gekoppeld aan het land dat je bij je Norton account hebt gekozen. Ik heb alle software in het Engels geïnstalleerd, en tijdens de installatie gekozen voor Engels, maar de software staat alsnog in het Nederlands. Al met al ziet het er wat slordig en niet al te gebruiksvriendelijk uit.

Nieuwsgierig naar de andere reviews? Je leest ze hier.

0 Reactie(s) op: Norton testpanel: Christian

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.