Norton testpanel: Christian

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 10:16

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Week 3 eindconclusie
  4. Review week 1 Norton Family
  5. Week 5 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
  6. Week 6 eindconclusie

Surfen op vliegveld

Voor mijn werk reis ik regelmatig door Europa, en om die reden zit ik vaak op netwerken van luchthavens. Deze zijn in de regel openbaar en niet veilig. Vanuit mijn werk heb ik een vpn account, waarmee ik een Zweeds ip adres krijg (ons hoofdkantoor staat in Zweden). Normaal gesproken is dit geen probleem, ik kan veilig werken en het ip-adres is mij om het even. Tijdens mijn laatste vlucht van Stockholm naar Amsterdam besluit ik om eens te experimenteren met Norton. Nadat ik verbind met de wifi van Stockholm-Bromma airport, start Norton vrijwel direct een VPN verbinding op.

Nadat ik verbind met de wifi van Stockholm-Bromma airport, start Norton vrijwel direct een VPN verbinding op.
Hierbij kon ik zelf kiezen welke virtuele locatie ik mij wilde bevinden. Ik kies voor Amsterdam, 07. Volgens de app ben ik beveiligd, maar er is niet echt een makkelijke manier om te verifiëren of dit ook daadwerkelijk zo is. Ik moet hier maar op vertrouwen. IP-adres is wel te verifiëren via whatismyip.com. Ik heb verder geen last van vertraging, maar om heel eerlijk te zijn is de verbinding op vliegvelden meestal enkel geschikt voor e-mail en wat websurfen. Ik kan in ieder geval geen noemenswaardig verschil in snelheid ervaren.
Het IP-adres is te verifiëren via whatismyip.com

Tv kijken in hotel

Hotels over heel de wereld hebben vaak enkele zenders die je kunt bekijken, maar voor Nederlandse tv zul je vrijwel nergens terecht kunnen. Ik ben klant bij Ziggo en via Ziggo Go kun jij met behulp van een Webbrowser ook Nederlandse tv kijken. In het buitenland werkt dit nooit vanwege rechtenissues. Ik heb hiervoor zelf een VPN server opgezet op mijn thuisserver, die ik gebruik via mijn iPad. Omdat ik deze iPad deze reis niet mee heb, besluit ik het eens met Norton te proberen. Ik merk dat in het hotel in Stockholm (waar ik via Ookla zie dat ik een 20 Mb down verbinding heb) ik zoals verwacht geen verbinding kan krijgen met Ziggo Go omdat ik geen internetverbinding heb van Ziggo. Met Norton op locatie Amsterdam, 07 krijg ik opeens wel verbinding en is het mogelijk om alle zenders te bekijken zonder dat er gebufferd hoeft te worden.

Met Norton op locatie Amsterdam krijg ik opeens wel verbinding en is het mogelijk om alle zenders te bekijken

Veiligheid

Gezien de beperkte configuratiemogelijkheden ervaar ik niet echt een gevoel van veiligheid, ik moet maar van Norton aannemen dat de connectie beveiligd is. Wat ik echt storend vind is het feit dat de app totaal niet gemakkelijk te benaderen is, enkel vanuit de taskbar en op een of andere manier verdwijnt het schermpje steeds. Het zorgt er voor dat het product een beetje aanvoelt als een work in progress. De help functie verwijst naar een website, maar ik krijg een beetje het gevoel dat het product bedoeld is voor consumenten die weinig kennis hebben van beveiligde verbindingen.

0 Reactie(s) op: Norton testpanel: Christian

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.