Norton testpanel: Christian

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 10:16

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Week 3 eindconclusie
  4. Review week 1 Norton Family
  5. Week 5 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
  6. Week 6 eindconclusie

Ik heb Norton inmiddels een week draaien op mijn hoofdcomputer. Ik moet zeggen dat ik weinig merk van enige vertraging in mijn systeem, al was ik hier wel wat huiverig voor. Het programma draait eigenlijk zonder dat ik er iets van merk. Wat wel een beetje vervelend is, is dat er af en toe grote pop-ups rechts onderin van het scherm verschijnen waarin ik word gevraagd om bepaalde zaken in te stellen. Dit komt af en toe een beetje schreeuwerig over, al is het zo weg te klikken.

Ik ben persoonlijk nogal gevoelig voor het verliezen van data na een recente crash van mijn harde schijf, zonder daar een recente backup van te hebben. Een van de eerste zaken die ik dus probeerde was het instellen van een backup. Ik koos voor de online variant en gebruikte hiervoor de credentials van mijn account. Helaas liep het programma een aantal keer vast bij het uitvoeren van de backup. Na 2 keer de applicatie gesloten te hebben lukte het de derde keer wel. Helaas blijkt mijn backupset groter dan de meegeleverde 25Gb, en moest ik voor het uitvoeren van de backup meer opslag bijkopen.

De resterende functionaliteiten werken gelukkig wel en zorgen er voor dat ik een beter gevoel over m’n veiligheid heb overgehouden. De verschillende scans laten tot op heden geen vreemde zaken zien. Ook het gevoel dat mijn identiteit wordt beschermd door het product geeft een veiliger gevoel. Norton heeft een leuk rapportkaartje waarin je kunt zien wat Norton tot op heden heeft gedaan om je te beschermen.

Los van de wat schreeuwerige waarschuwingen over nog in te stellen functionaliteiten, ben ik tot op heden zeer tevreden over het product. Het is gebruiksvriendelijk, het vertraagt het systeem minimaal en het doet z’n werk goed. Het testen bij mijn dochter van 6 liep helaas wat mis toen zij begin vorige week de iPad kapot liet vallen. Dit heeft mijn vermogen om de familie functionaliteiten te testen wat beperkt, aangezien ik geen andere apparaten heb waar zij iets mee kan doen. Ik zal voor volgende week wat testen doen waarbij ik zelf op mijn andere apparaten kan testen om te zien of ik het product wat beter op de proef kan stellen.

0 Reactie(s) op: Norton testpanel: Christian

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.