Norton testpanel: Christian

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 10:16

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Week 3 eindconclusie
  4. Review week 1 Norton Family
  5. Week 5 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
  6. Week 6 eindconclusie
Deze week heb ik gekeken naar wat er mogelijk is om de (inmiddels gerepareerde) iPad van mijn dochter door Norton te laten beveiligen. Aangezien ik zelf werkzaam ben in de IT, en er altijd een grote hoeveelheid apparatuur in huis is te vinden, weet mijn dochter al sinds jaren hoe ze hiermee om moet gaan. Ze heeft een oude iPad waarmee ze vaak Netflix en Youtube filmpjes kijkt, en daarnaast een oude iPod touch die als haar ‘telefoon’ fungeert. Voor Youtube heeft ze enkele jaren geleden geleerd dat ze die kan vinden door op het microfoon icoontje te drukken en gewoon te praten. Dit doet ze dan ook regelmatig, met als resultaat dat daar ook wel eens vreemde resultaten tussen zitten. Enige controle zou prettig zijn.
Op de Norton pagina creëer ik een nieuw gezinslid en voeg ik haar apparaat toe (een antiek iPad 2). Het toevoegen van de iPad binnen Norton is eigenlijk binnen enkele minuten gebeurd. Via de app store installeert Norton een mobile device management agent op de iPad en verwijdert toegang to Safari. Met de vervangende browser (die te vinden is onder het “Ouderlijk toezicht” icoontje). Zodra je deze browser gebruikt merk je dat het onmogelijk is om naar social media pagina’s te gaan. Deze worden op voorhand geblokkeerd. Overigens stond ook Chrome op de iPad, en als je deze gebruikt is het nog wel mogelijk om naar deze pagina’s te gaan.
Via de portal is te zien dat de mogelijkheden voor wat betreft het toezicht op de iPad beperkt zijn. Ik kan niet toezien op tijdgebruik, sociale netwerken en apps. Ook lijkt de informatie niet real time te syncen, waardoor het me niet helemaal duidelijk is wanneer ik geinformeerd wordt over de acties die ik test. Ik kan via de Norton Browser zoeken naar termen als “seks”, maar krijg daarbinnen geen resultaat. Ga ik naar google.nl, dan krijg ik wel resultaten bij deze zoekterm. Als ik binnen de Youtube app zoek naar Harry Potter word ik direct geconfronteerd met een nogal schaarsgeklede dame. Het lijkt er dus op dat de zaken die door Norton beveiligd zouden zijn in ieder geval niet op de iPad 2 werken.
Na het controleren van mijn prive e-mail blijkt er echter een melding van Norton binnen gekomen te zijn dat er nog een actie moet worden uitgevoerd. Na het nogmaals installeren van de agent blijken alle acties die ik heb uitgevoerd wel door Norton te zijn gedetecteerd. Norton geeft een overzicht van alle zoektermen en welke geblokkeerd zijn.


Ik trek de conclusie dat Norton voor mijn persoonlijke gebruik heel prettig werkt. Er is weinig te merken van vertraging van mijn systeem, installatie gaat vlekkeloos en het product is gemakkelijk te gebruiken. Voor het toezicht van mijn dochter blijkt het echter te weinig functionaliteit te hebben om echt bruikbaar te zijn. Het controleert inderdaad zoekfuncties en geeft hiervan een overzicht, maar toezicht op de video’s vind ik van groter belang. De functionalieit is hier beperkt, wat waarschijnlijk ook te maken heeft met een beperkte classificering binnen Youtube.

0 Reactie(s) op: Norton testpanel: Christian

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.