Norton testpanel: Dennis

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 16:24

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Review week 2
 3. Review week 3 eindconclusie
 4. Review week 1 Norton Family
 5. Week 5 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
 6. Review week 6 eindconclusie

Mijn Norton Wifi Privacy productsleutels heb ik inmiddels via de mail ontvangen. Een historische vrouwenvoetbalfinale in aantocht, mooi de tijd om gelijktijdig de software van 73Mb te downloaden!

De installatie

Thuis natuurlijk in een oogwenk gebeurd, maar hier op de camping in het Franse Bretagne, op de openbare wifi, moet je een wat langere adem hebben. Laat ik het zo stellen, de Nederlandse leeuwinnen hadden ongeveer hetzelfde aantal minuten nodig om Denemarken met 4-2 te verslaan.

Samen met mijn dochter en nichtje live meeleven met de leeuwinnen, een paraplu tegen de zonnestralen.
Downloadsnelheid uit het jaar 2000...

Na het aanmaken van een persoonlijke account op basis van een bestaand e-mailadres en het invoeren van de productsleutel op de downloadpagina wordt er gevraagd of dat automatisch verlengen van het abonnement gewenst is. Het valt mij op dat er op het eerste gezicht geen abonnementsprijzen genoemd worden. Desondanks kies ik voor automatisch verlengen, wel zo makkelijk.

In het volgende scherm wordt mij gevraagd mijn persoonlijke gegevens in te vullen inclusief de betaalmethode naar keuze. Als er op een website om deze persoonlijke gegevens gevraagd wordt dient er natuurlijk altijd een alarmbelletje bij jezelf af te gaan. Bevind ik mij op een betrouwbare website en verbonden via https? Check, maar aangezien ik nog steeds verbonden ben met het onbeveiligde wifi-netwerk van de camping, bewaar ik het invoeren van de gegevens tot later, deze stap sla ik dus over en bewaar ik totdat Norton Wifi Privacy mij netjes beschermd tegen allerlei onheil die je kan overkomen na het ‘lekken’ van je persoonsgegevens.

Dat en hoe je het installatiebestand moet downloaden wordt netjes en duidelijk aangegeven. Na het downloaden start ik de installatie. Ik moet even wachten totdat er iets van installatie op mijn scherm verschijnt, maar na goedkeuring te hebben gegeven aan Windows Smartscreen, de veroorzaker van de vertraging, selecteer ik Nederlands als taal en accepteer ik de licentieovereenkomst. Na enkele seconden wordt mij gevraagd om een nieuw apparaat de installeren. Aangezien Norton Wifi Privacy na installatie van mijn open, onbeveiligde Wifi verbinding een beveiligde VPN verbinding maakt, is het noodzakelijk om deze ook te installeren.

Ook vraagt Windows Firewall nog even bevestiging dat mijn nieuwe software mag verbinden met het internet, natuurlijk mag dat in dit geval.

De snelheid van het openbare Wifi netwerk van mijn geliefde camping laat nog steeds te wensen overlaat en het duurt dus even voordat Norton Wifi Privacy helemaal klaar is met laden. Daarna log ik, of eigenlijk mijn wachtwoordmanager, in op de app. Hier doet zich een vervelend verschijnsel voor, het inloggen duurt (oneindig) lang.

Dit is geheel te wijten aan de traagheid van de wifi-verbinding die ik gebruik maar legt wel een vereiste bloot die Norton Wifi Privacy stelt, een minimale bandbreedte. Hierover vind ik echter in de vereisten van de software niets terug. Na diverse malen opnieuw proberen houd ik het voor gezien. Daarbij valt het bij mij ook op dat Wifi Privacy niet automatisch start wanneer ik Windows opnieuw opstart. Ik vermoed dat deze optie wel beschikbaar zal zijn in de instellingen maar om zover te komen zal ik eerst succesvol in moeten kunnen loggen. Mijn eerste indruk van de Norton Wifi Privacy zal moeten wachten totdat ik weer thuis ben en zal ik beschrijven in mijn volgende blog. De installatie is echter een fluitje van een cent en zal voor niemand een probleem vormen om succesvol uit te voeren.


Ben je nieuwsgierig naar de andere reviews? Je leest ze hier.

1 Reactie(s) op: Norton testpanel: Dennis

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 oktober 2017 23:01 bollegj
  Ik ben er helaas ingestonken. Ik zat na een week opeens aan een duur abonnement vast. Het is een duur pakket (33 euro), vooral als je al voor andere programma's van Norton betaal. Ook werkt het programma niet goed. Sommige applicaties kunnen niet over weg met deze applicatie, ze kunnen dan geen verbinding maken, bv Pokemon. Dus ik ben totaal niet tevreden met deze app van Norton.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.