Norton testpanel: Dennis

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 16:24

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Review week 2
 3. Review week 3 eindconclusie
 4. Review week 1 Norton Family
 5. Week 5 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
 6. Review week 6 eindconclusie

De afgelopen vier weken heb ik de beschikking gehad over alle functionaliteiten welke Norton Wifi Privacy biedt. Het is mij opgevallen dat het product de meeste toegevoegde waarde heeft als je regelmatig of vaak verbindt met verschillende wifi-netwerken waarvan je de eigenaar of aanbieder niet kent of kan vertrouwen. Op deze momenten biedt Norton Wifi Privacy een grote toegevoegde waarde waardoor je op ‘onbetrouwbare’ netwerken toch verzekerd kan zijn van de nodige bescherming van je (persoons) gegevens.

Maak je alleen verbinding met jouw privé wifi-netwerk thuis en gebruik je buitenshuis voornamelijk je mobiele dataverbinding (3g of 4g) dan heeft het pakket minder toegevoegde waarde. Daar moet ik wel aan toevoegen dat ik vanuit mijn beroep de nodige kennis, kunde en alertheid heb aangaande beveiliging. Ben je op dit vlak minder kundig en alert dan biedt het product een goede en makkelijke bescherming tegen potentieel onheil. Zeker als je (veelvuldig) gebruik maakt van openbare wifi-netwerken in bijvoorbeeld scholen, vliegvelden, binnensteden en horecagelegenheden.

Op basis van bovenstaande afweging heb ik de mobiele telefoons van mijn kinderen voorzien van de mobiele Norton Wifi Privacy app. Zo kunnen zij veilig gebruik maken van de wifi voorzieningen op school, bij openbare gelegenheden en bij vriendjes. Zelf gebruik ik de mobiele app op mijn smartphone en laptop daar waar het nodig of gewenst is.

Ondanks dat het pakket uitontwikkeld oogt zijn er zeker nog zeker een aantal zaken die moeten worden verbetert of nog geïmplementeerd moeten of kunnen worden. Zo start op mijn laptop Norton Wifi Privacy niet altijd automatisch op en wordt er niet automatisch verbonden ondanks dat deze opties wel geselecteerd zijn. Mijn inloggegevens moet ik dan ook regelmatig opnieuw invoeren om de vpn verbinding te activeren. Waar de mobiele app een optie heeft om alleen een vpn verbinding op te bouwen als er wordt verbonden met een onbeveiligd netwerk heeft de Windows software deze niet, dit is een gemis.

Opties die alleen beschikbaar zijn in de mobiele app

Ook is de beschikbare bandbreedte binnen de vpn verbinding niet hoog genoeg om te kunnen voorzien in alle omstandigheden.

Plus- en minpunten

+ Eenvoudig in installatie en gebruik

+ Beschikbaar voor meerdere besturingssystemen

+ Te installeren op meerdere apparaten onder 1 licentie

+ Doelmatige bescherming voor minder kundige of alerte gebruikers

- Beperkte beschikbare bandbreedte

- Automatisch opstarten werkt niet stabiel in de Windows versie

- Optie ‘alleen vpn verbinding bij onbeveiligde verbinding maken’ ontbreekt in Windows versie

In week 1 t/m 3 is het testpanel aan de slag gegaan met Norton Wifi Privacy. In de komende weken testen zij de Norton Family. Deze software voor ouderlijke controle, helpt je je kinderen te beschermen tegen kinderlokkers op internet door inzicht te bieden in wat jouw kinderen daadwerkelijk online doen. Zo kun je mogelijke gevaren herkennen voordat deze een probleem gaan vormen.

1 Reactie(s) op: Norton testpanel: Dennis

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 oktober 2017 23:01 bollegj
  Ik ben er helaas ingestonken. Ik zat na een week opeens aan een duur abonnement vast. Het is een duur pakket (33 euro), vooral als je al voor andere programma's van Norton betaal. Ook werkt het programma niet goed. Sommige applicaties kunnen niet over weg met deze applicatie, ze kunnen dan geen verbinding maken, bv Pokemon. Dus ik ben totaal niet tevreden met deze app van Norton.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.