Norton testpanel: Dennis

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 16:24

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Review week 2
 3. Review week 3 eindconclusie
 4. Review week 1 Norton Family
 5. Week 5 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
 6. Review week 6 eindconclusie

Downloaden en registreren van de software

Zoals met meerdere producten van Norton begint het proces met het invoeren van de productsleutel op de setup webpagina van Norton. Mocht je nog niet de beschikking hebben over een productsleutel dan heb je ook de mogelijkheid om Norton Family Safety eerst te downloaden en uit te proberen voordat je het product aanschaft.

Na het invoeren krijg ik de keuze om direct een abonnement af te sluiten of door te gaan met de tijdelijke licentie voor een jaar. Aangezien ik hoge verwachtingen heb van het product en ik mijn gezin gedurende de komende jaren wil blijven voorzien van de nodige bescherming online besluit ik om de abonnementsvorm te kiezen.

Na akkoord te hebben gegeven op de gebruiksvoorwaarden, die voor de verandering niet ellenlang zijn maar zijn gesplitst in leesbare onderdelen, land ik op de pagina waarin ik mijn betalingsgegevens in kan voeren. Aangezien de het een beveiligde Https pagina betreft en mijn wifi verbinding wordt beveiligd door Norton Wifi Privacy heb ik de nodige bescherming om deze gegevens in te voeren.

Ik kan kiezen tussen betalen met een creditcard of via automatische afschrijving op mijn bankrekening. Ik geef de voorkeur aan de creditcard en vul de benodigde gegevens in. Helaas gaat er dan wat mis in de registratie maar ik kan wel het download en installatieproces doorzetten wat ik dus ook doe. Later kom ik achter de reden waarom de registratie niet lukt. Op het moment dat ik probeerde te registreren werd door Norton een nieuwe versie van de website online gezet, dit kruiste elkaar dus. Deze stap komt later dus nog een keer aan bod.

Downloaden juiste Norton pakket

Wat mij opvalt is dat het pakket wat ik ga downloaden onder de noemer Norton Security wordt aangeboden, ik ben benieuwd of dat dit een inconsistentie is in de naamgeving of dat ik wellicht een ander, meer uitgebreid pakket aangeboden krijg. Het downloaden van de 215Mb in binnen een minuut gebeurd.

Mijn vermoeden wordt bevestigd zodra de download binnen is, in het eerste installatiescherm wordt aangegeven dat een reeds geïnstalleerd product niet compatible is met hetgeen ik wil installeren. De reeds aanwezige Avast anti virus software dient eerst verwijderd te worden voordat ik door kan gaan met de installatie. Nou is mijn ervaring dat een beveiligingssuite van 1 producent op je computer het beste werkt omdat deze onderdelen nu eenmaal op elkaar afgestemd zijn. Om deze reden laat ik de gratis Avast antivirus installatie vervangen door de Norton antivirus suite.

Na het verwijderen van Avast gaat het installatieproces van Norton Security automatisch door en beland ik bij het onderstaande scherm welke mij een keuze aanbied waar ik even over na wil denken.

Natuurlijk ben ik mijn medemens goed gezind en wil ik best meehelpen om de online wereld een beetje veiliger te maken maar bij automatisch gegevens versturen trek ik persoonlijk de lijn. Ik heb in het verleden bij andere software dit soort opties altijd uitgezet en besluit dat in dit geval ook te doen maar dit is een persoonlijke keuze. Er wordt in de licentieovereenkomst en in het privacy beleid overigens wel duidelijk uitgelegd welke informatie er wordt gestuurd en naar wie.

Meer dan verwacht

Nadat de installatie voltooid wordt het geïnstalleerde pakket automatisch gestart. In de korte tour die de verschillende mogelijkheden van de software behandeld blijkt dat ik inderdaad niet alleen Norton Family Safety heb geïnstalleerd maar Norton Security Suite welke o.a. het volgende omvat; een virusscanner, back-up software, wachtwoordmanager en een systeemoptimalisatiemodule. Allemaal bruikbare en interessante producten echter houden we ons bij het onderwerp en dat is de Family module.

Via de optie Meer Beveiliging in het openstaande Norton Scherm kom ik wel bij een gedeelte waar melding wordt gemaakt van Norton Family Safety en klik op de oranje knop.

De Norton Family Safety webpagina opent en ik het overzicht kan ik mijn familieleden en apparaten toevoegen wat ik dus gelijk ook doe. Om de privacy van mijn kinderen te waarborgen heb ik de volledige namen in de volgende schermafbeeldingen onherkenbaar gemaakt.

De eerst gemelde optie, het op afstand beveiligen van de mobiele apparaten van mijn kinderen is een van de redenen waarom ik in eerste instantie in dit product geïnteresseerd raakte. De afgelopen jaren heb ik gebruik gemaakt van een ander pakket om het online leven van mijn kinderen enigszins in goede banen te leiden maar deze was alleen beschikbaar op Windows apparaten. Ik klik op de knop om te bekijken hoe dit werkt. Ik verwachte eigenlijk een animatie of iets dergelijks maar de beschrijving van de werking wordt in tekst weergegeven voor de verschillende apparaten, hier had ik wat meer van verwacht. De benodigde handelingen om de installatie uit te voeren zijn echter minimaal wat wel een prettig vooruitzicht is.

De volgende stap is het toevoegen van de apparaten die ik wil gaan beschermen. De laptop waarop ik dit artikel typ wordt niet gebruikt door mijn kinderen dus ik vervolg mijn werk op een andere Windows computer die door alle familieleden wordt gebruikt. Middels het versturen van een downloadlink via een emailadres is dit een koud kunstje. De installatie verloopt hetzelfde als de vorige keer alleen wordt nu niet opgemerkt dat er reeds beveiligingssoftware van Ziggo (F-secure) aanwezig is op deze computer. Deze verwijder ik handmatig om conflicten te voorkomen.

De volgende stap, het toewijzen van apparaten aan mijn gezinsleden, het installeren van de app op een mobiel apparaat en de verdere configuratie bewaar ik voor volgende week. Tot zover, tot het vervolg!

1 Reactie(s) op: Norton testpanel: Dennis

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 oktober 2017 23:01 bollegj
  Ik ben er helaas ingestonken. Ik zat na een week opeens aan een duur abonnement vast. Het is een duur pakket (33 euro), vooral als je al voor andere programma's van Norton betaal. Ook werkt het programma niet goed. Sommige applicaties kunnen niet over weg met deze applicatie, ze kunnen dan geen verbinding maken, bv Pokemon. Dus ik ben totaal niet tevreden met deze app van Norton.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.