Norton testpanel: Dennis

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 16:24

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Review week 2
 3. Review week 3 eindconclusie
 4. Review week 1 Norton Family
 5. Week 5 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
 6. Review week 6 eindconclusie

Instellen van de bescherming op Android

Voordat ik me ga wagen aan de eindconclusie wil ik graag nog wel even zien wat de Android App te bieden heeft, vooral in vergelijking met de Windows versie. Met name omdat ik tot op heden andere software heb gebruikt om het online leven van mijn kinderen een beetje te volgen, welke alleen beschikbaar is als Windows versie.

De app is snel gevonden in de playstore en tijdens het downloaden en installeren besluit ik even wat reviews van de app in de playstore door te lezen. Ik maak op dat de positieve reacties met name van ouders zijn maar dat er zeker zoveel minder positieve reacties te vinden zijn. Aan het taalgebruik is wel duidelijk af te lezen dat dit vooral reacties zijn van kinderen die het duidelijk niet eens zijn met de restricties die hen worden opgelegd.

Na het installeren log ik in met mijn account, selecteer dat het een telefoontoestel van een kind betreft en selecteer ook gelijk het juiste kind. Daarna dient de app toegang te worden gegeven tot 2 services zodat het in staat wordt gesteld ‘mee te kijken’ met de gebruiker en waar nodig in te grijpen.

Tevens verschijnt er een extra icoon in het actiescherm waarmee het kind kan bekijken welke functionaliteiten van de family app zijn ingeschakeld en wordt een samenvatting van de ‘huisregels’ gegeven.

Tijdens het uitproberen van de google browser op naleving van de huisregels kom ik geen verrassingen tegen, alle verboden website worden keurig geblokkeerd en ik ontvang een e-mail over welke site er is geblokkeerd.

Ik besluit maar eens een 18+ app (pegi 18) uit de play store te downloaden, Tinder in dit geval. Het zoeken, downloaden en installeren verloopt normaal. Tot mijn verbazing is het daarna ook mogelijk om de app te starten. Het gaat mij iets te ver om een Tinder account aan te maken dus zoek ik een andere 18+ app. Aangezien beide apps pegi18 zijn gemarkeerd, moet de Norton family app ze toch makkelijk kunnen herkennen en blokkeren maar ook bij de andere 18+ app is het gebruik toch gewoon mogelijk.

Om er zeker van de te zijn dat ik geen instelling over het hoofd heb gezien log ik in op de beheersite van Family en blader naar het kind i.c.m. het betreffende apparaat.

Al snel zie ik dat de twee apps wel opgemerkt zijn en te zien zijn in het activiteitenscherm. Ik heb echter geen e-mail ontvangen met een notificatie dus deze functie lijkt vooral een nacontrole functie te hebben.

Eindconclusie

Norton family biedt voor mij persoonlijk de juiste gereedschappen over in sommige situaties over de schouders van mijn kinderen mee te kijken en ongewenste inhoud te blokkeren indien nodig. Het doet dit vanuit een makkelijk te beheren website en met apps, programma’s en plug-ins waar mijn kinderen en ik tijdens het gebruik geen hinder van hebben ondervonden. Wel is het een gemis dat de Edge browser van Microsoft nog niet geheel ondersteund wordt. Volgens Norton is dit een kwestie van tijd dat dit wel het geval is.

Tijdens het gebruik zijn mij maar twee zaken opgevallen die ik als minder positief heb ervaren. Ten eerste, er worden een heleboel legitieme sites standaard geblokkeerd, dit betreft bijvoorbeeld leerportals waar mijn kinderen gebruik van maken. Je mag dus verwachten dat je vooral bij het ingebruikname van de software redelijk wat websites handmatig moet toevoegen aan de toegestane websites. Daarnaast zijn kinderen in staat om op een Windows PC de browser plug-in tijdelijk uit te schakelen. Je krijgt hier een melding van via email en een deel van de bescherming blijft werken ook zonder de plug-in maar hier zou ik wat meer robuustheid willen zien.

Gelukkig is de Android app wel robuust genoeg om niet zomaar onklaar te worden gemaakt. Enige vereiste is wel dat het betreffende toestel niet geroot is en dus van het originele besturingssysteem is voorzien, anders is het verwijderen van de Family app een koud kunstje.

Al met al ben ik tevreden met de mogelijkheden en het functioneren van de Family app. Het biedt vele (instel)mogelijkheden waarmee iedere ouder op maat gesneden restricties en monitoring voor zijn of haar kind(eren) kan bereiken.

1 Reactie(s) op: Norton testpanel: Dennis

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 oktober 2017 23:01 bollegj
  Ik ben er helaas ingestonken. Ik zat na een week opeens aan een duur abonnement vast. Het is een duur pakket (33 euro), vooral als je al voor andere programma's van Norton betaal. Ook werkt het programma niet goed. Sommige applicaties kunnen niet over weg met deze applicatie, ze kunnen dan geen verbinding maken, bv Pokemon. Dus ik ben totaal niet tevreden met deze app van Norton.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.