Norton testpanel: Rene

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 10:00

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Week 3 de eindconclusie
  4. Review week 1 Norton Family
  5. Week 2 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
  6. Review week 3 eindconclusie

Vandaag begin ik met het testen van Norton Wifi Privacy. Ik ga ervan uit dat ik de installatie moet doen op een apparaat waarmee ik dus regelmatig op onbeveiligde wifi-netwerken ga komen en besluit met mijn iPhone te beginnen.

Dit is echter iets minder eenvoudig dan ik gehoopt had. Wanneer ik met mijn standaard browser, in mijn geval Firefox, naar de installatiepagina norton.com/setup ga, krijg ik de melding dat deze browser niet ondersteund wordt of verouderd is. Dan maar met de standaard en dus veel gebruikte browser Safari hetzelfde proberen, helaas met hetzelfde resultaat. Ineens bedenk ik me dat het wellicht via de Norton Wifi Privacy app mogelijk zou moeten zijn. Deze app is zo gevonden in de appstore en staat al snel op mijn telefoon geïnstalleerd. Helaas is het in de app voor zover ik het heb gezien, alleen mogelijk om een proefperiode te starten en kan je er niet voor kiezen om productsleutel in te voeren die je al in bezit hebt.

Het startscherm van de app met slechts twee functies.

Toch gelukt!

Dan krijg ik een ingeving en besluit met de pc op mijn reeds bestaande Norton account in te loggen en vervolgens naar de setup pagina te gaan. Daar kan ik de productsleutel vrij eenvoudig invoeren. De stap om de software te installeren sla ik hier over, omdat ik het niet op mijn PC zal gaan gebruiken en pak mijn iPhone er weer bij. Yes, als ik nu met de app inlog op mijn account ziet hij wel dat ik in het bezit ben van een productsleutel. Ik hoef nu alleen nog maar toestemming te geven voor het instellen van de VPN en het sturen van meldingen en de rest gaat vanzelf! Naast het symbool met het wifi-bereik staat nu duidelijk een nieuw icoon waaruit blijkt dat de verbinding via een VPN verloopt. Eigenlijk is de installatie vanaf nu heel makkelijk, binnen twee minuten staat alles ook op mijn iPad geïnstalleerd.
Uiteindelijk via de PC ingelogd op mijn bestaande account om de productsleutel te activeren.

Eerste indruk

Ondanks dat het voor mij even zoeken was is mijn eerste indruk positief. De installatie valt, zodra de juiste productsleutel gekoppeld is, reuze mee. Na een beetje door de app te hebben gebladerd denk ik dat alles zichzelf wel gaat wijzen, het ziet er in ieder geval overzichtelijk uit. Vanaf nu zal er dus lekker mee aan de slag gaan!

De installatie is gelukt en bovenaan het scherm is duidelijk te zien dat de verbinding via de VPN verloopt.

Nieuwsgierig naar de andere reviews? Je leest ze hier.

0 Reactie(s) op: Norton testpanel: Rene

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.