Norton testpanel: Rene

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 10:00

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Week 3 de eindconclusie
  4. Review week 1 Norton Family
  5. Week 2 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
  6. Review week 3 eindconclusie

Norton WiFi Privacy werkt meteen vanaf het begin helemaal vanzelf, je hoeft geen moeilijke zaken in te stellen. Ik zit nu op mijn thuisnetwerk en heb de VPN aangezet om snel te kunnen testen. De app openen en VPN aanzetten is voldoende, meer hoef je niet te doen. Omdat ik deze week niet in de buurt ben van een openbaar wifi-netwerk, test ik dus vooral op mijn eigen wifi-netwerk thuis. Ik gebruik hiervoor steeds mijn iPhone 8 en iPad 2017. De apps voor beide apparaten zien er hetzelfde uit en zijn, in mijn ogen, erg overzichtelijk, strak vormgegeven en handig ingedeeld. Volgende week zal ik wel regelmatig gebruik maken van openbare netwerken en kan ik meer vertellen over mijn bevindingen.

Het gebruik van de app

De app bestaat uit 4 hoofdzaken met ieder een eigen icoon, deze staan netjes aan de bovenzijde van het scherm. Op het begin scherm zie je duidelijk de status van de verbinding. Is deze rood, dan heb je geen beveiligde verbinding, bij blauw wordt er verbinding gemaakt en zie je groen, dan heb je een beveiligde verbinding. Op dit scherm kun je de VPN met een schakelaar snel aan en uit zetten en zie je via welke server de beveiligde verbinding loopt.

Op het tweede scherm kun je de keuze maken om automatisch een melding te krijgen wanneer je op een onbeveiligd wifi-netwerk zit. Dit lijkt me een erg handig functie want dan hoef ik er niet steeds zelf op te letten. Dus ik zet het meteen aan! Volgende week zal ik er wel achter komen of dit goed werkt, ik ben benieuwd.

Scherm drie geeft de mogelijkheid om te kiezen via welk land je verbinding wilt maken. Dit staat standaard op “Selecteer regio automatisch” en komt er op neer dat je via een Nederlandse server in Amsterdam verbinding maakt. Hier kan ook een ander land gekozen worden, waardoor het lijkt dat je in een ander land bent en met 28 beschikbare landen is er keuze genoeg.

Je kunt uit zeer veel landen kiezen om verbinding te maken

Advertentie trackers blokkeren

Het vierde en laatste scherm wil extra aandacht geven. Er zijn natuurlijk altijd bedrijven die het voorzien hebben op jou gegevens en al je online activiteiten proberen bij te houden. Ook daarin biedt Norton WiFi Privacy de uitkomst. In de app, die ik op mijn iPhone en IPad heb geïnstalleerd, kan ik heel makkelijk de optie “Blokkeer Advertentie Trackers” aanzetten. Zodra dit aan staat, krijg ik keurig te zien hoeveel er tegen gehouden wordt. Tijdens mijn dagelijkse gebruik merk ik hier eigenlijk helemaal niets van en vergeet ik zelfs dat het aan staat, tot ik vandaag de app weer opende en naar deze optie terugkeerde. Tot mijn verbazing zag ik dat er deze week al 226 pogingen om mij te tracken zijn voorkomen. In totaal sinds mijn eerste gebruik een week eerder, gaat het zelfs al om 452 pogingen! Dan besef je pas hoe vaak dit op de achtergrond kan gebeuren, zonder dat je het zelf door hebt.

Het resultaat van de advertentietracker naar twee weken

0 Reactie(s) op: Norton testpanel: Rene

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.