Norton testpanel: Rene

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 10:00

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Week 3 de eindconclusie
  4. Review week 1 Norton Family
  5. Week 2 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
  6. Review week 3 eindconclusie

Het is de laatste week van de vakantie en daarom gaan we er nog even lekker op uit met de kinderen. We beginnen de week met een leuk dagje dierentuin in Volkel. Tijdens de lunch bedenk ik me dat dit een mooi moment is om te kijken of er een openbaar wifi-netwerk beschikbaar is. Zo kan ik het product testen en meteen mijn mail veilig binnen te halen. Ik krijg keurig de melding op mijn telefoon waarin Norton Wifi Privacy aangeeft dat ik me op een onbeveiligd netwerk bevindt. Ik open de app en zet de VPN aan, maar helaas krijg ik geen verbinding en blijft de cirkel in mijn scherm blauw. Deze kleur geeft aan dat er een verbinding gemaakt wordt. Hierna verschijnt de melding dat er geen server bereikt kan worden. Ik probeer nog een server in een ander land maar zonder resultaat. Op zich jammer maar er zal wel een storing zijn denk ik bij mezelf en we gaan weer verder.

Testen in Duitsland

Gister zat ik op een openbaar netwerk in Nederland maar vandaag zijn we afgereisd naar het Duitse Kalkar voor drie dagen Wunderland. Tijd genoeg dus om eens lekker te testen, maar helaas krijg ik het ook hier niet voor elkaar om een goede VPN verbinding tot stand te krijgen.

Zodra ik mijn iPhone 7 verbindt met het openbare wifi-netwerk kan ik gebruik maken van het internet, maar als ik vervolgens de VPN in de app aanzet schakelt de wifi uit en blijft de app wederom verbinding zoeken met een server. De wifi-verbinding valt op dat moment ook weg en ik word gedwongen via het 4G netwerk te internetten. Als ik de VPN weer uitzet kan ik wel weer netjes op het wifi-netwerk, maar dan is deze dus niet meer beveiligd.

Dan bedenk ik me dat ik een hulplijn heb gekregen bij Norton en stuur hier een mail naartoe. De volgende dag krijg ik keurig antwoord en er wordt mij verteld dat er inderdaad problemen zijn geweest. Deze problemen zouden echter met de laatste update wel opgelost moeten zijn en mijn bericht is daarom doorgegeven aan de productmanager. Het antwoord hierop zou nog met mij gecommuniceerd worden maar op moment van schrijven is dit nog niet binnen.

Conclusie

Thuis op mijn gewone beveiligde wifi-netwerk ging alles perfect, maar op een onbeveiligd netwerk wilde het niet helaas niet lukken. Dit is natuurlijk erg jammer omdat het product hier juist voor bedoeld is. Ik ga er vanuit dat dit een bug is dat wel opgelost wordt, alleen heb ik het nu niet optimaal kunnen testen.

Mijn verwachting is dat wanneer ik wel verbinding had gekregen de werking en het resultaat hetzelfde zou zijn als op mijn eigen netwerk en in dat geval gewoon heel makkelijk zou werken. De app is overzichtelijk, het gebruik simpel en je ziet goed wanneer de verbinding veilig is of niet. Wanneer de kinderziektes eruit zijn beveel ik het zeker aan!

In week 1 t/m 3 is het testpanel aan de slag gegaan met Norton Wifi Privacy. In de komende weken testen zij de Norton Family. Deze software voor ouderlijke controle, helpt je je kinderen te beschermen tegen kinderlokkers op internet door inzicht te bieden in wat jouw kinderen daadwerkelijk online doen. Zo kun je mogelijke gevaren herkennen voordat deze een probleem gaan vormen.

0 Reactie(s) op: Norton testpanel: Rene

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.