Norton testpanel: Rene

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 10:00

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Week 3 de eindconclusie
  4. Review week 1 Norton Family
  5. Week 2 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
  6. Review week 3 eindconclusie

Na drie weken Norton wifi-privacy te hebben getest, is het de komende drie weken tijd om Norton Family te gaan testen. Ik weet een beetje wat het doel is, maar heb verder nog totaal geen idee van wat ik ervan kan verwachten.

Onze kinderen Lucas (5) en Julia (3) hebben onlangs onze oude iPad 3 gekregen. Deze iPad heb ik nu al zo geïnstalleerd, dat er alleen geschikte apps voor kinderen op staan. Toch is het niet altijd uit te sluiten dat ze bij content komen dat niet helemaal geschikt is en wie weet is dit een uitkomst.

Installeren Norton Family

Ik pak de iPad erbij en ga meteen naar de appstore. De juiste app van Norton Family is al snel gevonden en staat binnen de kortste keren op de iPad geïnstalleerd. Ik open de app en kan meteen inloggen op mijn bestaande account, dat lijkt dus super handig te zijn. Helaas is het tegendeel waar want er verschijnt al snel een foutmelding. Blijkbaar moet ik met het account al een keer ingelogd zijn op een speciale Norton Family portal.

Er wordt verder niet verwezen waar ik dit kan vinden. Onderaan de pagina staat wel de tekst “Heeft u nog geen account? Ga naar family.norton.com om u te abonneren.” Het is jammer dat je dit niet meteen in de app kunt regelen en naar een andere bron moet.

Ik dacht, dat ik al een account had maar blijkbaar is dit niet het bestaande Norton account maar een speciaal Norton family account. Ik probeer op de tekst te klikken van de verwijzing naar de website maar dit blijk geen link te zijn, dus dan maar handmatig in de browser op mijn pc invoeren.

Op de pc is een account snel aangemaakt en kan ik beide kinderen zonder problemen toevoegen. Vervolgens werkt de app op de iPad het probleemloos en kan ik de installatie daar simpel voortzetten. Het blijkt wel dat ik het apparaat slechts aan 1 kind kan koppelen (of ik moet iets over het hoofd zien) en dat is niet handig want beide kinderen maken gebruik van deze iPad. Een optie om van kind te switchen zou in mijn ogen een waardevolle toevoeging zijn.

Beperkingen instellen

Bij het intro van de Norton Family app, wordt er geadviseerd om via de instellingen op de iPad een aantal beperkingen te instaleren. Dit is een super goede oplossing om de iPad omgeving een stuk veiliger te maken voor kinderen, maar in mijn ogen een standaard optie waar ik Norton Family verder niet voor nodig heb.

Ik ben inmiddels klaar met installeren en heb de iPad overgedragen aan mijn kinderen. Ze mogen er de komende dagen mee aan de slag en ik ben benieuwd hoe dit zal gaan. De komende dagen dus goed mijn Norton Family account in de gaten houden, om te zien of er resultaten gaan binnen komen.

0 Reactie(s) op: Norton testpanel: Rene

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.