Norton testpanel: Rene

Door: Test Panel | 14 augustus 2017 10:00

Partnerbijdrage

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Review week 2
  3. Week 3 de eindconclusie
  4. Review week 1 Norton Family
  5. Week 2 functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid
  6. Review week 3 eindconclusie

De eerste resultaten bekijken

Na Norton Family op de iPad van de kinderen te hebben geïnstalleerd hebben ze inmiddels flink gebruik van de iPad gemaakt. Ik besluit eens In te loggen op de website van Norton Family om te zien of er al resultaten binnen zijn. Zodra ik ben ingelogd, selecteer ik mijn zoon omdat ik hem aan deze iPad heb gekoppeld. Mijn dochter speelt er ook regelmatig mee maar het is slechts mogelijk om één persoon aan een apparaat te koppelen. Ik ga er dus eigenlijk al vanuit dat hierdoor de resultaten niet helemaal zuiver kunnen zijn.

Eenmaal bij de resultaten kom ik tot de conclusie dat er weinig gemeten is. Eigenlijk zie ik bijna alleen maar foutmeldingen in mijn account terugkomen. Niet omdat ik iets fout heb gedaan bij de installatie maar omdat er blijkbaar op een iPad niet veel gemeten kan worden. Ik wil bijvoorbeeld weten wat het app gebruik de kinderen is, in mijn ogen het belangrijkste bij gebruik van een iPad. Toch krijg ik de volgende melding in mijn account “Niet gekoppeld aan een apparaat dat Toezicht op mobiele apps ondersteunt.” En dezelfde melding krijg ik ook bij het meten van de tijd en gedrag op sociale netwerken te zien. In mijn geval is het meten van een sociaal netwerk nog niet van toepassing maar het is toch best jammer dat dit blijkbaar niet kan op een iPad. Het meten van de tijd vind ik wel erg belangrijk om te weten, dit is echt een gemis.

Wat wordt er wel gemeten

Wat wel gemeten wordt is het internetgebruik via de special browser maar mijn kinderen zijn nog te jong om daar gebruiken van te maken. Om het toch even te testen, heb ik er zelf wat in rond gesurft en krijg ik inderdaad af en toe een site te zien die geblokkeerd wordt. Mijn kind zou daar dan om toestemming kunnen vragen, eventueel met motivatie. Hierna wordt er netjes een mail naar mij verstuurd en kan ik ervoor kiezen om toegang te verlenen. Vervolgens bekijk ik wat YouTube filmpjes en zie later in mijn account netjes terug welke video’s er zijn bekeken. Alleen worden deze door de kinderen niet via de browser maar via de YouTube app bekeken en dus niet geregistreerd. Ik had meer van het pakket verwacht!

0 Reactie(s) op: Norton testpanel: Rene

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.