Ockel Sirius B Black Cherry

Door: partner-redactie | 03 februari 2017 08:53

Partnerbijdrage

De Ockel Sirius B Black Cherry past in je broekzak, maar kan volgens de fabrikant desondanks hetzelfde als een veel grotere pc. Is dat echt zo? Drie weken langs heeft ons testpanel de Ockel Sirius B Black Cherry getest. Is-ie geschikt voor een student of een ZZP’er? Werkt hij goed als je veel multimedia of Netflix gebruikt?

De student

Wimjan van den Berg (17) volgt de opleiding Applicatie- en media-ontwikkelaar. Hij is een echte gadgetfreak en is altijd op zoek naar de bijzonderste gadgets.

“Ik vind het een goede computer. Hij is heel vlot, makkelijk mee te nemen en heel gemakkelijk in gebruik. Meestal nam ik hem gewoon mee in mijn jaszak. Hij is zo klein dat ik soms zelfs vergat dat ik ‘m bij me had.”

8
Score
80
Score: 80

ZZP'er

Ron van Dommelen (56) heeft een fysiotherapiepraktijk aan huis. Hij was benieuwd of de minicomputer geschikt is voor zijn praktijk aan huis.

“Een van de zaken die ik graag wilde weten was: wordt zo’n kleine computer niet te heet? Om dit na te gaan heb ik veel programma’s tegelijk laten draaien: een browser met YouTube, muziek, mijn administratieprogramma en Skype. Met een hulpprogramma heb ik de temperatuur in de gaten gehouden en die kwam niet boven de 51 graden uit. Al met al lijkt het me een prima computer voor mijn praktijk.”

8
Score
80
Score: 80

Liefhebber Home entertainment

Christina Suijs (53) is zeer geïnteresseerd in de nieuwste snufjes op gebied van technologie.

“Ik heb de tablet aangesloten op de Sirius B Black Cherry. Deze opende meteen met het juiste stuurprogramma, net als mijn smartphone. Je kunt er dus ook andere externe apparaten aansluiten, bijvoorbeeld een extra harde schijf of grafische kaart om het systeem nog beter te laten draaien. “

9
Score
90
Score: 90

Multimedia gebruiker

Casper van der Zijden (41) jaar maakt dagelijks gebruik van zijn mediaplayer voor het afspelen van video’s, muziek en foto’s.

“Het aansluiten was een makkie. Ik gebruik als scherm mijn TV en voor de besturing een toetsenbord en muis. Dit was zo aangesloten. Ik kreeg vrijwel meteen het bekende Windows 10 inlogscherm. Even aanmelden en “hoppa”. Dit apparaat kost rond de 329,- euro dus dat valt wel mee. Daar heb je geen laptop of pc voor”

9
Score
90
Score: 90

Netflix lover

David van den Heuvel (30) noemt zichzelf een technerd en pluist graag de nieuwste gadgets uit.

“Als ik de Netflix-app opstart, duurt het erg lang (30 seconden) tot de app is geladen. Ook scrollen in de app gaat erg stroef. Wanneer de film is opgestart, speelt de Black Cherry hem goed af. Dit bevalt mij erg goed. Als ik de film vooruit spoel, dan gaat dat lekker snel en speelt hij even later moeiteloos weer verder. Qua streamen merk ik geen problemen.“

9
Score
90
Score: 90

Even voorstellen

De Ockel Sirius B Black Cherry is een minicomputer met het formaat van een gemiddelde smartphone. De Black Cherry is een geüpdatete versie van de Ockel Sirius B die begin 2016 op de markt verscheen. De uitgebreide reviews van ons testpanel vind je op www.computertotaal.nl/ockel