Overal televisie kijken

Door: Partner Redactie | 22 september 2014 15:08

Partnerbijdrage

De tijd dat we met z’n allen om een beeldbuis moesten zitten ligt gelukkig al lang achter ons. Tegenwoordig ben je niet meer gebonden aan één plek om je favoriete televisieprogramma’s, series of films te kijken, maar kun je vrijwel overal kijken. Wij laten je de mogelijkheden zien.

Je staat er misschien niet bij stil, maar een televisiesignaal pluk je letterlijk overal zo uit de lucht. De opvolger van de ouderwetse ethertelevisie, DVB-T, maakt het mogelijk om overal televisie te kijken. Je hebt echter wel een speciale DVB-T-ontvanger nodig. Er zijn DVB-T-ontvangers die je op je laptop of tablet kunt aansluiten zodat je overal televisie kunt kijken. DVB-T heeft echter een belangrijk nadeel en dat is dat je zonder een apart abonnement met een speciale smartcard alleen de publieke omroepen kunt kijken. Tel daar bij op dat er vrijwel geen DVB-T-ontvangers voor de laptop of tablet zijn waar je die speciale smartcard in kunt stoppen en je hebt een oplossing die je in de praktijk alleen toegang geeft tot de publieke omroep. Bovendien is DVB-T een zender gedreven medium, het is dus niet mogelijk om gebruik te maken van gemist- of on demand-diensten.

Je kunt televisie kijken op je tablet via DVB-T, maar dan ontvang je alleen de publieke en lokale omroep.

Kijken via wifi

Er is tegenwoordig gelukkig nog een draadloos signaal dat je vrijwel overal moeiteloos kunt ontvangen op je laptop, tablet en smartphone: wifi. Hiermee kun je natuurlijk overal surfen op internet, maar UPC maakt het met Horizon Go ook mogelijk om via wifi overal televisie te kijken op je smartphone, tablet of laptop. Als UPC-abonnee installeer je op je smartphone of tablet de app Horizon Go, terwijl je op je laptop naar horizon.tv surft. Je hoeft hiervoor niet eens verbonden te zijn met een UPC WifiSpot. Dat kan natuurlijk wel en als abonnee bij UPC heb je dankzij WifiSpots nog meer plaatsen waar je kunt surfen en televisie kunt kijken. Je kunt afhankelijk van je gekozen pakket naar meer dan veertig of zelfs zeventig zenders buitenhuis kijken. De meest bekeken zenders als NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5 en 7, Veronica, SBS 6 en NET 5 kun je met ieder pakket overal kijken.

Dankzij Horizon Go kijk je overal via je smartphone, tablet of laptop televisie.

Live en on demand

Zowel de apps als de website voor Horizon Go werken erg eenvoudig. Je kiest TV Kijken waarna je een overzicht krijgt van alle zenders die je kunt kijken. Je ziet bovendien in één oogopslag welk programma momenteel wordt uitgezonden. Klik op de zender die je wilt zien en de zender wordt direct weergegeven. Overal kijken naar live-televisie is al erg handig, maar tegenwoordig zijn we al zo verwend dat live televisiekijken soms al saai wordt. Gelukkig biedt Horizon Go ook TV Gemist waarmee je onder andere programma’s van de NPO, RTL, SBS 6, Veronica en Net 5 kunt terugkijken. Heb je daar nog niet genoeg aan, dan kun je zelfs een keuze maken uit het ruime on-demand aanbod van UPC. Zo kun je zelf bepalen naar welke film, serie of documentaire je wilt kijken.

Behalve naar live televisie kijken, kun je ook programma’s terugkijken of een keuze maken uit het ruime on demand-aanbod.

Conclusie

Het is dankzij UPC tegenwoordig heel goed mogelijk om op een eenvoudige manier overal televisie te kijken. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone, tablet of laptop en een wifi-netwerk. UPC Horizon Go is natuurlijk niet alleen handig voor onderweg, ook in huis kun je dankzij UPC Horizon Go overal televisie kijken zonder dat je daar extra televisietoestellen voor nodig hebt.