Pc-soundbar als muzikale duizendpoot

Door: partner-redactie | 03 mei 2017 11:26

Partnerbijdrage

Betaalbaar kwaliteitsgeluid voor iedere pc. Zo laat de Sound BlasterX Katana van Creative zich het beste omschrijven. Wie het blikkerige geluid van doorsnee computerspeakers zat is, haalt deze veelzijdige soundbar in huis. Films en games beleef je hiermee intenser, omdat ze simpelweg beter klinken! En dankzij bluetooth en een usb-poort gebruik je dit audiosysteem ook voor je mobiele muziekcollectie.

De Katana bestaat uit een stijlvol vormgegeven soundbar en een externe subwoofer voor de lage tonen. De soundbar is met een lengte van zestig en hoogte van zes centimeter erg compact, dus je kunt hem gemakkelijk voor of onder de monitor kwijt.

Lezersaanbieding

De Creative Sound BlasterX Katana heeft normaliter een prijskaartje van 299,99 euro, maar met de kortingscode POWERKATANA kost het product slechts 239,99 euro. Deze actie is geldig t/m 31 mei 2017. Bestellen kan via http://en.creative.com/.

Hoogstaand geluid

Om gamers, filmfanaten en ook muziekliefhebbers een hoogstaand geluid te bieden, ging Creative niet over één nacht ijs. Onder de motorkap is namelijk een digitaal/analoog-converter ingebouwd die audiosporen tot maximaal 24bit/96kHz verwerkt. Hierdoor laat de Katana volop details en dynamiek horen die andere speakersystemen veelal achterwege laten. De drie afzonderlijke versterkers van dit 2.1kanaals-audiosysteem zijn goed voor een continuvermogen van 75 watt. Dat lijkt misschien weinig, maar met pieken tot 150 watt voorziet de Katana middelgrote kamers moeiteloos van een vol geluid.

Vijf audiodrivers

De Katana heeft vijf audiodrivers, waarvan er in de soundbar twee omhoog gericht staan. Die zijn bestemd voor de middentonen. Naast de realisatie van een breder geluidsveld gebruikt Creative deze opvallende positionering ook voor virtuele surroundtechnieken. Twee tweeters aan de voorzijde zijn verantwoordelijk voor de hoge tonen. De fabrikant heeft deze drivers voorzien van een aluminium diafragma, zodat er minder kans is op ongewenste trillingen. De vijfde driver bevindt zich in de mdf-behuizing van de subwoofer.

Brede connectiviteit

In de eerste plaats is de Katana een soundbar voor de computer, al sluit je er ook andere apparaten op aan. Voor pc-gebruik verbind je de Katana via een usb-kabel als externe geluidskaart. Hiermee speelt het audiosysteem (virtueel) 7.1kanaals-geluid af. Een andere verbindingsmethode is de optische ingang, bijvoorbeeld voor een PlayStation of Xbox. Dankzij Dolby Digital-ondersteuning beschik je daarmee over (virtueel) 5.1kanaals-audio. Dankzij de bluetooth-adapter stream je vanaf iedere tablet of smartphone favoriete liedjes. Sowieso is deze soundbar prima geschikt voor muziek. Sluit maar eens een usb-stick of externe harde schijf met mp3- of flac-bestanden aan en je weet niet wat je hoort! Daarnaast is er een 3,5mm-geluidsingang aanwezig om eventueel overige audioapparatuur te koppelen. Een hoofdtelefoonaansluiting zorgt ervoor dat je ook ’s avonds laat met de Katana uit de voeten kunt.

Doordacht design

Gamers hebben doorgaans veel oog voor design en daar houdt Creative dan ook rekening mee. De onderzijde bevat een strook met 49 programmeerbare leds. Dit zogeheten Aurora Reactive-systeem bedien je met de meegeleverde software, waarbij je keuze hebt uit maar liefst 16,8 miljoen kleuren. Het resultaat oogt spectaculair! Leuk is dat je het verlichtingssysteem ook aan andere geschikte Sound BlasterX-apparaten kunt koppelen. De behuizing van de soundbar heeft aan de bovenkant een paneel van geborsteld aluminium, waardoor de Katana er chique uitziet. Qua bedieningsgemak is er eveneens geen reden tot klagen. Bovenop de soundbar vind je vijf bedieningsknoppen en bovendien levert Creative een bescheiden afstandsbediening mee. Leun lekker achterover en geniet!

0 Reactie(s) op: Pc-soundbar als muzikale duizendpoot

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.